Control ANAF la o firmă de pază din București. 931.031 ore nepontate și combustibil suficient cât să mergem până pe Lună și înapoi

07 apr. 2022
29159 afișări
Control ANAF la o firmă de pază din București. 931.031 ore nepontate și combustibil suficient cât să mergem până pe Lună și înapoi
Control ANAF la o firmă de pază din București. 931.031 ore nepontate și combustibil suficient cât să mergem până pe Lună și înapoi | Sursă foto: Unspalsh

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (ANAF) au descoperit în cadrul unui control, o firmă de pază din București ce a creat un prejudiciu enorm bugetului de stat.

Control ANAF la o firmă de pază din București

ANAF a transmis joi, 7 aprilie 2022, printr-un comunicat de presă, că o firma din București a creat un prejudiciat de circa 7,14 milioane de lei bugetului de stat, în perioada 2016-2021. Societatea deducea în mod ilegal TVA, iar pe lângă asta declara doar parțial munca celor peste 180 de angajați avuți. Pentru a putea recupera prejudiciul inspectorii au sesizat Parchetul competent.

Firma de pază avea mai multe contracte pentru furnizarea de servicii cu:

  • Spații comerciale,
  • Proiecte de dezvoltare imobiliară,
  • Clădiri rezidențiale,
  • Clădiri de birouri,
  • Depozite din București și Ilfov.

În urma verificării acestor contracte s-a constata faptul că 931.031 de ore pe care angajații le lucraseră, nu au fost înregistrate nici în pontaje și nici în contabilitate de societatea respectivă.

Achiziții fictive de carburant

Inspectorii DGAF au descoperit, de asemenea, achiziții fictive de carburant făcute de aceeași companie. Firma avea astfel de achiziții în valoare de mai mult de 11 milioane de lei. Pentru acestea a obținut deduceri de TVA, în valoare de circa 2,19 milioane de lei.

În încercarea de a justifica achizițiile fictive, firma a falsificat mai multe bonuri fiscale și a încheiat contracte de comodat cu persoane fizice, fără a folosi în realitate respectivele mașini.

O singură persoană a completat toate foile de parcurs din care rezulta că ar fi fost străbătuți 34.759.334 km, în condițiile în care distanța de la Pământ la Lună este de 384.400 km, a transmis ANAF.

ANAF împreună cu Inspecția Muncii vor continua să deruleze controale comune. Scopul acestora este de a asigura accesul angajaților la sistemele de asigurare socială și la restul instrumentelor de protecție socială. Persoanele care au informații concrete referitoare la încălcări ale legislației specifice sunt încurajate la le transmită autorităților. Acest lucru poate fi făcut prin intermediul formularului disponibil pe:

Cookies