Control ANAF la Dragonul Roșu. „Știm cu toții că se întâmplă multe fapte de evaziune fiscală”, spune șeful ANAF

12 aug. 2022
6139 Afișari
Control ANAF la Dragonul Roșu. „Știm cu toții că se întâmplă multe fapte de evaziune fiscală”, spune șeful ANAF
Control ANAF la Dragonul Roșu. „Știm cu toții că se întâmplă multe fapte de evaziune fiscală”, spune șeful ANAF. Sursa foto: Facebook/ Heius Lucian Ovidiu

Mai mulți inspectori ANAF au fost în control, joi dimineață, la Complexul Comercial Dragonul Roșu. Șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală a declarat că acolo există un „focar de evaziune fiscală”, iar intervenția este necesară pentru a reduce acest fenomen.

ANAF s-a dus în control la Dragonul Roșu

Inspectorii ANAF, Antifraudă și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București au descins, joi, 11 august, în Complexul Comercial „Dragonul Roșu”.

Autoritățile au verificat atât registrele contabile ale unor agenți economici, cât și eventuale produse contrafăcute.

Directorul ANAF: „Un focar de evaziune fiscală”

Directorul ANAF, Lucian Heiuș a oferit un interviu prin telefon la Antena 3 și a confirmat controlul amplu din Dragonul Roșu. Au fost controlați zeci de comercianți din complex.

„unde știm cu toții că se întâmplă multe fapte de evaziune fiscală”, subliniază șeful ANAF.

Acesta este al doilea control realizat de când Lucian Heiuș se află la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală și spune că aceste verificări vor continua:

„pentru că acolo este un focar de evaziune fiscală și trebuie să intervenim ferm pentru a încerca să reducem la maxim acest fenomen”, explică Lucian Heiuș.

Vor fi aduse echipe din toată țara care vor verifica aceste societăți mari. Un control amplu durează între 6 și 8 luni de zile, „pentru că vorbim de o mare companie cu foarte multe activităţi”, a explicat acesta.

Comunicatul Agenției Naționale de Administrare Fiscală

„În virtutea misiunii de combatere a evaziunii fiscale, Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală a demarat astăzi, 11 august 2022, împreună cu partenerii noștri de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, o serie de controale pe raza Complexului Comercial „Dragonul Roșu”, fiind verificate puncte de lucru ale unor agenți economici care desfășoară activități de comerț cu produse textile.

Inspectorii antifraudă evaluează din punct de vedere fiscal activitatea operatorilor economici pentru a stabili dacă s-au comis fapte de evaziune fiscală. Controalele continuă pe tot parcursul zilei, DGAF oferind suport pentru identificarea activităților comerciale suspecte de evaziune fiscală, fraude vamale și comerț cu produse contrafăcute.”, a transmis ANAF.

Cookies