Controalele se întețesc în București. Zeci de avertismente şi amenzi în valoare de 23.000 de lei după verificările din Capitală

28 oct. 2021
208 Afișari
Controalele se întețesc în București. Zeci de avertismente şi amenzi în valoare de 23.000 de lei după verificările din Capitală
Controalele se întețesc în București. Zeci de avertismente şi amenzi în valoare de 23.000 de lei după verificările din Capitală

Controalele se întețesc în București, conform ultimelor informații oferite de Poliția Capitalei. În ultimele 24 de ore au fost date zeci de avertismente şi amenzi în valoare de 23.000 de lei după verificările din oraș care au avut loc atât pe străzi, cât și în centre comerciale.

Controalele continuă în București, cum a anunțat deja Prefectura Capitalei încă de săptămâna trecute. În ultimele 24 de ore poliţiştii din București au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale, avertismente şi amenzi de 23.000 de lei.

Controalele s-au înmulțit în București, atât pe străzi, cât și în mall-uri

Au avut loc controalele zilnice atât în centre comerciale, cât și în mijloace de transport în comun de suprafaţă şi în garniturile şi staţiile de metrou. De asemenea, au fost luate la verificat și incintele unor operatori economici şi pieţe, asta pentru a vedea dacă sunt respectate normele de combatere a pandemiei de COVID-19.

„La data de 27 octombrie, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), cu sprijinul Direcţiei Generale de Jandarmerie a Municipiului Bucureşti, a continuat activităţile cu caracter informativ-preventiv cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, informează Biroul de presă al DGPMB.

Sute de persoane au fost verificate și legitimate

Autoritățile mai spun că pe parcursul verificărilor de miercuri au fost legitimate şi consiliate peste 270 de persoane. Acestea au fost verificate pentru a se descoperi dacă există un certificatul verde  valabil, verificabil prin QR, în locaţiile în care este necesar conform noilor măsuri. Potrivit Poliţiei Capitalei, acţiunile în acest sens vor continua şi în zilele următoare.

Controale serioase în mall-uri și pe străzile Capitalei vor continua timp de o lună, asta după ce noile măsuri au intrat deja în vigoare luni, 25 octombrie. Marți au fost date 24 de amenzi, în valoare totală de 10.000 de lei, iar miercuri numărul lor a fost dublu.

Cu toate că aceste măsuri au început încă de săptămâna trecut, atunci au fost efectuate controale mai mult cu rol informativ și de consiliere a oamenilor din Capitală. Însă, imediat ce măsurile oficiale au intrat în vigoare, au venit și amenzile mai serioase pentru cetățenii care nu respectă măsurile aflate în vigoare în această perioadă atât în București, cât și la nivel național.

Cookies