Controalele ANPC continuă la mai multe magazine Mega Image din Ilfov. Ce nereguli au descoperit autoritățile

05 nov. 2021
592 Afișari
Controalele ANPC continuă la mai multe magazine Mega Image din Ilfov. Ce nereguli au descoperit autoritățile
Controalele ANPC continuă la mai multe magazine Mega Image din Ilfov. Ce nereguli au descoperit autoritățile. Sursa foto: iDevice.ro

După ce la începutul săptămânii patru magazine Mega Image din Capitală au fost verificate de echipajele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, astăzi, 5 noiembrie, au fost efectuate controale la nu mai puțin de trei magazine din lanțul retailerului belgian aflate în județul Ilfov. Verificările au scos la iveală o serie de nereguli, astfel că reprezentanții ANPC au administrat amenzi usturătoare.

Controalele efectuate de ANPC continuă. Trei supermarketuri Mega Image din județul Ilfov au fost verificate și sancționate în cursul zilei de vineri, 5 noiembrie. Amenzile au fost administrate de către comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor în urma descoperirii mai multor nereguli, potrivit G4media.

Ce probleme au găsit comisarii ANPC la magazinele Mega Image

Potrivit comunicatului de presă publicat vineri de ANPC, este vorba despre magazinele Mega Image Jilava, Popești Leordeni și 1 Decembrie.

Aici au fost descoperite mai multe nereguli, precum comercializarea de fructe și legume cu lovituri mecanice, urme de mucegai sau consistență moale, dar și neinformarea consumatorilor cu privire la nerecomandarea consumului cojii pentru citricele ce au fost tratate.

Mai mult, au fost găsite probleme la vitrinele cu servire asistată și în zonele de gătire. Acolo se aflau utilaje neigienizate care prezentau resturi alimentare, urme de rugină și de arsură dar și friteuze unde uleiul fusese utilizat de prea multe ori. De asemenea, vitrinele unde erau expuse brânzeturile și mezelurile prezentau zone rexfoliate, rugină, insecte moarte, dar și scurgeri de lichid provenit de la alimentele expuse spre vânzare.

Au fost descoperite mai multe produse păstrate în condiții improprii

Echipele de control ale ANPC au descoperit la cele patru magazine Mega Image și probleme legate de stocarea unor alimente în agregate frigorifice și congelatoare neigienizate, unde erau prezente urme de resturi alimentare și resturi provenite din ambalaje. De asemenea, nu se respectau temperaturile de păstrare a preparatelor calde (erau ținute sub temperatura minimă de 60 de grade Celsius), și se utilizau sosuri neetichetate corespunzător, pe care nu era menționată data limită de consum.

În cazul vitrinelor de comercializare a produselor congelate, acestea prezentau depuneri de gheață, nu erau igienizate corespunzător, iar temperatura indicată era mai mare decât cele menționată de producătorul alimentelor pe ambalaje.

Ce amenzi au primit cele patru magazine Mega Image din Ilfov

În urma controalelor, comisarii ANPC au decis amendarea Mega Image cu suma de 55.000 de lei, și au transmis următoarele măsuri ce trebuie aplicate în magazinele verificate: oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare ce au prezentat probleme, precum și oprirea temporară a prestării serviciilor în zona legume-fructe, mezeluri și brânzeturi la Mega Image Popești Leordeni. Între timp, la magazinul Mega Image din 1 Decembrie s-a dispus oprirea temporară de la prestarea serviciului în zonele legume-fructe, mezeluri-brânzeturi, congelate, și grill.

Cele mai aspre măsuri s-au luat în cazul Mega Image Jilava, unde s-a propus suspendarea activității magazinului pentru o perioadă de la zero la șase luni.

Cookies