Controalele ANPC continuă. Alte trei magazine Mega Image din București au fost închise temporar

11 feb. 2022
4510 Afișari
Controalele ANPC continuă. Alte trei magazine Mega Image din București au fost închise temporar
Controalele ANPC continuă. Alte trei magazine Mega Image din București au fost închise temporar. Sursa foto: Galaxy Shopping Dumbravița

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) din București și Ilfov a trimis în control în ultimele două zile echipe la cinci magazine ale Mega Image SRL, respectiv unul al Lidl Discount SRL. În urma neregulilor descoperite, comisarii au aplicat amenzi cu o valoare totală de 97.000 de lei, și au decis închiderea temporară a trei centre comerciale.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), a transmis joi după-amiază un comunicat de presă prin care a anunțat rezultatul controalelor desfășurate în ultimele două zile de CRPC București-Ilfov. Prin urmare, vizate de controale în această perioadă au fost cinci magazine ale lanțului de magazine Mega Image din sectoarele 1, 3 și 4, respectiv unul al lanțului Lidl Discount, situat în sectorul 4, conform Hotnews.

Echipele de control au aplicat o serie de măsuri, precum retragerea de la comercializare și din circuitul de consum uman a mai multor produse care au prezentat nereguli, dar și de oprire temporară a prestării de servicii în cazul a trei magazine Mega Image până în momentul remedierii deficiențelor.

Controalele ANPC în magazinele din București continuă. Ce nereguli au fost găsite

Printre neregulile descoperite de echipele de control la cele cinci magazine se numără următoarele:

  • comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită
  • comercializarea de legume şi fructe cu modificări organoleptice vizibile, fiind improprii consumului uman (mucegai, lovituri mecanice etc.)
  • comercializarea unor mezeluri și brânzeturi cu modificări de culoare și consistență, igienizare improprie, prezența unor acumulări de lichide și resturi de ambalaje în spațiile din vitrinele frigorifice
  • prezența gândacilor, atât vii, cât și morți, în capcane
  • utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea decojită
  • ventilatoare încărcate de grăsime şi praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate
  • comercializarea unor preparate congelate care prezentau cantităţi mari de gheaţă în ambalaje.

„Ori nu sunt interesați de pierderile pe care le au, ori a început să le placă ”picătura chinezească””, spune directorul general ANPC

Directorul General al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, a transmis faptul că aceste nereguli sunt întâlnite aproape la toate controalele desfășurate zi de zi, și că operatorii comerciali par a nu-și da interesul cu privire la acest aspect.

„Pare că reprezentanţii magazinelor aceluiaşi lanţ – Mega Image, de exemplu – ori nu comunică între ei, ori nu sunt interesaţi de pierderile pe care le au, din cauza amenzilor şi măsurilor aplicate de noi, ori, pur şi simplu, a început să le placă „picătura chinezească”, a declarat Paul Anghel.

Cookies