Controale zilnice în București în această perioadă. Prefectul Capitalei a ieșit cu poliția pe străzi pentru a face verificări | VIDEO

22 oct. 2021
415 afișări
Controale zilnice în București în această perioadă. Prefectul Capitalei a ieșit cu poliția pe străzi pentru a face verificări | VIDEO
Controale zilnice în Capitală în această perioadă. Prefectul Capitalei a ieșit cu poliția pe străzi pentru a face verificări | VIDEO. sursa foto: captura video

Controale zilnice în Capitală în această perioadă, după cum anunțase Prefectul Capitalei încă de zilele trecute. În ultimele două zile, Prefectul Capitalei, Georgiana - Alexandra Văcaru, a ieșit cu poliția pe străzi pentru a face verificări. Ieri la metrou, la Unirii și Romană, iar miercuri la Afi Cotroceni.

Noi controale în București. În ultimele zile autoritățile au fost în alertă și după cum a decis Prefectura Capitalei, au fost sporite controalele în oraș. Joi a continuat activitatea de control dispusă de Prefectul Capitalei încă din cursul zilei de miercuri. Mai mult, Georgiana – Alexandra Văcaru a participat zilnic la acțiuni alături de polițiști și jandarmi, ieri la metrou și acum două zile în mall.

Prefectul Capitalei a ieșit la control alături de polițiști și jandarmi

„Doamna prefect a fost prezentă, de dimineață, în stațiile de metrou Unirii și Piața Romană, alături de echipele mixte (Poliția Capitalei, Poliția Locală București și Jandarmerie). Astfel, în contextul general al adoptării unor măsuri de prevenire și combatere a răspândirii virusului SARS COV 2, au fost verificate stațiile de metrou și 149 de trenuri de metrou”, a anunțat Prefectura Capitalei într-un comunicat.

S-au dat amenzi puține, dar multe avertismente

Totuși, amenzile date ieri nu au fost foarte multe la număr. S-a dorit mai mult consilierea persoanelor și nu sancționarea lor. Prefectul a transmis încă de miercuri că vrea ca oamenii să se vaccineze și să poarte mască.

„Au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale (4 amenzi și 81 de avertismente) din care 80 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 și 282 de persoane au fost legitimate și consiliate cu privire la respectarea măsurilor de protecție”, mai anunță autoritățile din București.

Controale și în Afi Cotroceni

De asemenea, în cadrul verificării pe teren a respectării normelor de către cetățeni și operatori economici, polițiști din cadrul DGPMB, în colaborare cu Inspectori ITM și reprezentanți IGSU au acționat în Complexul Afi Palace Cotroceni, ocazie cu care au legitimat 60 de persoane. De asemenea, 12 societăți comerciale au fost verificate și s-au realizat alte 6 verificări conform preveferilor Legii nr. 319/2006. Au fost aplicate
8 sancțiuni (avertismente) prevăzute de Legea nr. 55/2020.

Acțiunile de verificare a respectării prevederilor actelor normative în domeniul stării de alertă s-au desfășurat alături de activități cu caracter informativ – preventiv cu privire la respectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Miercuri au avut loc controale în Afi Cotroceni

,,Rugămintea mea este să vă vaccinați. Să respectați regulile de distanțare fizică și să purtați masca corespunzător, pentru că vor fi instalate filtre pentru verificarea măsurilor care se aplică după ora 20’’, a transmis Alexandra Văcaru, prefectul Capitalei miercuri.

Vizate de aceste controale sporite ale autorităților sunt locurile aglomerate din București, cum ar fi stațiile de autobuz, tramvai și metrou. De asemenea, ontroale se vor face și în restaurante și mall-uri pentru a verifica dacă măsurile aflate în vigoare sunt respectate. Nu scapă nici oamenii de rând, nici afacerile locale.

Cine este noul Prefect al Capitalei

Noul Prefect al Capitalei este Georgiana Alexandra Văcaru, jurist de profesie. Aceasta a deținut în trecut funcții de inspector, respectiv consilier, atât în cadrul Consiliului Concurenței, cât și la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Din august era de șef serviciu juridic în cadrul Ministerului Cercetării.

Noul Prefect este absolvent al Facultății de Drept la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. De asemenea, a mai urmat cursurile de Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. În același timp, are studii de masterat în drept european la Paris.

Cookies