Controale și sancțiuni, în Piața Orizont din Capitală

de:
28 aug. 2015
0 afișări
Controale și sancțiuni, în Piața Orizont din Capitală

Acţiunea a vizat respectarea normelor de mediu, prevenirea şi combaterea comerţului neautorizat, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care comercializează produse alimentare şi nealimentare în alte locuri de cât cele stabilite de autoritatea locală.

Agenţii Poliţiei Locale Sector 6 au aplicat sancţiuni contravenţionale operatorilor economici pentru lipsa acordului de funcţionare, neafişarea preţurilor de vânzare la mărfuri, lipsa contractelor de salubrizare, expunerea mărfurilor în afara spaţiului autorizat, depăşirea obiectului de activitate autorizat.

Cuantumul sancţiunilor aplicate a fost de 6000 lei, iar echipele de salubritate au ridicat aproximativ 15 metri cubi de deşeuri, au igienizat şi au salubrizat zonele.

Totodată, au fost date mai multe somaţii cu privire la dezafectarea unor construcţii provizorii (corturi, umbrele) amplasate ilegal pe domeniul privat al Municipiului Bucureşti şi aducerea terenului la starea iniţială.

În plus, administratorul pieţei a fost înştiinţat asupra respectării obligaţiilor legale referitoare la îndepărtarea din piaţă a persoanelor care nu deţin certificat de producător.

În acest fel, va fi eliminată orice formă de speculă ce ar putea dăuna atât bunei desfăşurări a activităţilor comerciale, cât şi locuitorilor Sectorului 6, se arată în comunicatul de presă remis B365.ro.

Cookies