Controale la spitalul Victor Babeş! Pacientă deconectată de la aparate, din greșeală, de un brancardier

11 dec. 2020
36 Afișari
Controale la spitalul Victor Babeş! Pacientă deconectată de la aparate, din greșeală, de un brancardier

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a trimis, vineri, inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP București la spitalul Victor Babeș, după ce joi o pacientă a fost deconectată de la aparate, din greșeală, de un brancardier. Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul Sănătății, printr-un comunicat oficial. La conducerea unității medicale este doctorul Emilian Imbri.

Inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP Bucureşti vor face o evaluare a procedurilor operaţionale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, informează vineri Ministerul Sănătăţii.

„La solicitarea ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP Bucureşti vor face o evaluare a procedurilor operaţionale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti”, afirmă sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, este vorba despre o primă evaluare şi în funcţie de cele constatate vor fi luate şi alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuţiile legale ce revin reprezentanţilor MS.

Prima reacție a spitalului

Spitalul „Victor Babeș” face precizări în cazul femeii deconectate de la aparate de un brancardier, care ar fi confundat-o cu o pacientă decedată, și descrie tragedia drept un „incident regretabil”.

Pacienta, internată cu Covid – 19, avea 65 de ani și era internată la secția ATI a spitalului din 25 noiembrie.

„Existând indicii solide că decesul nu a avut loc din cauze naturale sau medicale, coordonatorul turei de gardă a Spitalului a sesizat organele competente, respectiv Parchetul și Poliția, care au declanșat imediat o anchetă, circumstanțele exacte ale producerii incidentului fiind în prezent investigate.

În paralel, conducerea spitalului a demarat o anchetă administrativă internă care are drept scop verificarea modului în care au fost respectate protocoalele în vigoare, identificarea eventualelor abateri disciplinare și stabilirea unui plan de măsuri care să elimine posibilitatea repetării unor astfel de incidente”, a transmis spitalul.

Conducerea spitalului a anunţat în joi seară Poliţia Capitalei de moartea unei paciente, după ce aceasta ar fi fost dezintubată din greşeală de un brancardier.

Brancardierul care a deconectat femeia de la aparate este considerat suspect și a fost audiat noaptea trecută. Prima variantă a anchetatorilor este neglijența, dar aceștia nu exclud și alte variante.

DSP a fost trimis în control la spital pentru a face verificări în privința respectării procedurilor și a fișei postului de către angajați. Brancardierul nu avea în sarcinile din fișa postului intervenția asupra aparatelor, sarcina lui fiind doar să ridice trupul neînsuflețit.

Între timp, polițiștii așteaptă și raportul medico-legal.

Victor Babeș, condus de medicul Emilian Imbri

Medicul Emilian Imbri este managerul Spitalului “Victor Babeș” din Capitală și un des invitat al postului de televiziune Digi 24, explicând mereu detalii despre pandemia COVID-19 pe care nu le știm.

La final de noiembrie acesta explică faptul că vor fi multe decese în decembrie din cauza Covid, raportat la rata de mortalitate asociată acestei afecțiuni. El spune că după jumătatea lunii numărul infectărilor cu coronavirus va începe să scadă.

“Vor fi decese, dar nu vor fi mulți. Nici acum nu sunt mulți. Doar că ne pare rău pentru că există. Ei nu depășesc rata de mortalitate specifică acestor afecțiuni. Și în decembrie o să avem un număr ridicat de infectări. Sunt convins de asta. Eu speram ca în decembrie să mai scadă un pic.

Sigur că în decembrie ne gândim că o să apară și primele cazuri de gripă. Eu sunt mult mai liniștit vis-a-vis de cazurile de gripă sezonieră, sigur virusul va sta locului: câți au apucat vaccinul antigripal s-au vaccinat, vor prinde și seriile următoare și se vor vaccina rapid, plus măștile, plus fereala, plus că au intrat în carantină foarte multe localități și probabil vor mai intra, sigur că și vânzoleala va fi mult mai puțin evidentă și sigur vă spun, o să vedeți, după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări. Ne dorim asta și ar fi obligatoriu, pentru că foarte greu facem față acum”, a declarat Imbri, la Digi24.

Cookies