ȘTIRI

Controale la producătorii de pâine, luni seară

Controalele poliţiştilor D.G.P.M.B vizează agenţii economici care au ca obiect de activitate fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie.

Activităţile desfăşurate de către peste 70 de poliţişti bucureşteni se axează pe legalitatea înregistrării în contabilitatea societăţilor comerciale a tuturor operaţiunilor contabile efectuate, respectiv achiziţii de materie primă (făină, drojdie, amelioratori etc.), dar şi pe comercializarea produselor de panificaţie către consumatori.

De asemenea au fost instituite filtre rutiere pe raza Capitalei, pentru a verifica modul de achiziţionare şi transport al materiilor prime în domeniul panificaţiei.

La această acţiune poliţiştii bucureşteni beneficiază de sprijinul inspectorilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, precum şi al celor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti.

Si in dimineaţa zilei de marţi, 17 septembrie, poliţiştii bucureşteni au verificat 24 de puncte de lucru ce aparţin unor societăţi comerciale cu obiect de activitate în ,,fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie”.
În urma verificărilor au fost întocmite zece dosare penale, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 143.000 de lei şi au fost indisponibilizate şi confiscate mai multe produse specifice.

Verificările poliţiştilor bucureşteni au vizat activitatea comercială a agenţilor economici care produc şi vând pâine, prăjituri şi produse proaspete de patiserie, în contextul modificării legislaţiei în vigoare în ceea ce priveşte reducerea taxei pe valoare adăugată pentru produsele din această gamă.

Cei peste 70 de poliţişti bucureşteni de investigare a fraudelor au verificat dacă societăţile comerciale au înregistrat legal în contabilitate toate operaţiunile comerciale efectuate, respectiv achiziţiile de materie primă (făină, drojdie, amelioratori etc.) şi vânzarea produselor de panificaţie către consumatori.

În urma verificărilor, poliţiştii Capitalei au constatat 11 încălcări ale actelor normative în vigoare, motiv pentru care au întocmite zece dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Totodată, a fost indisponibilizate 4,5 tone grâu şi 100 kg făină în valoare de peste 27.000 de lei şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 143.000 de lei pentru efectuarea de acte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii D.G.P.M.B – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button