Controale la mai multe firme care folosesc substanțe periculoase din București și din țară. S-au dat amenzi de 1.300.000 de lei

10 apr. 2022
621 Afișari
Controale la mai multe firme care folosesc substanțe periculoase din București și din țară. S-au dat amenzi de 1.300.000 de lei
Controale la mai multe firme ce utilizează substanțe periculoase din București și din țară. S-au dat amenzi de 1.300.000 de lei | Sursă foto: Poliția Română

Poliția Română a anunțat că au fost efectuate controale, în București și restul țării, în urma cărora s-au indisponibilizat 630 de tone și mai mult de 15.000 de litri de substanțe și deșeuri periculoase, pentru a le neutraliza.

Controale la mai multe firme care folosesc substanțe periculoase din București și din țară

În urma acțiunilor desfășurate, agenții de poliție au constatat 72 de infracțiuni. Pentru acestea au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 1.300.000 de lei.  Acțiunea națională pentru a verifica dacă este respectată legislația privind regimul substanțelor și deșeurilor periculoase, a fost realizată în perioada 21 martie – 3 aprilie. Aceasta a fost coordonată de către Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase IGPR.

Obiectivele principale ale acestei ample acțiuni de control au fost:

  • Prevenirea gestiunii și managementului necorespunzător în domeniul substanțelor și deșeurilor periculoase,
  • Prevenirea producerii unor evenimente negative,
  • Investigarea și sancționarea neregulilor constatate,
  • Protejarea mediului înconjurător.

238 de operatori economici verificați

Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase împreuna cu Garda Națională de Mediu au făcut verificări la 238 de operatori economici ce desfășoară activități cu deșeuri periculoase. De asemenea, polițiștii au controlat circa 1.190 de mașini.

Autoritățile au constatat 72 de infracțiuni, dintre care:

  • 41 privind protecția mediului,
  • 20 privind regimul deșeurilor,
  • 5 pentru trafic de produse sau substanțe toxice,
  • 6 pentru alte tipuri de infracțiuni.

Polițiștii au indisponibilizat 630.064 kg și 15.812 litri de substanțe și de deșeuri periculoase, pentru a fi neutralizate . Pe lângă acestea autoritățile au confiscat și patru mijloace auto și 75 e vehicule scoase din uz.

În data de 30 martie polițiștii DGPMB- Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, alături de comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat un control la o societate comercială din București. În urma acestuia s-a descoperit circa 1.000 de kg de substanțe chimice ce fac parte din categoria toxice și foarte toxice, devenite deșeuri periculoase. Acestea aveau termenele de valabilitate depășite, iar față de ele nu se luaseră măsurile necesare pentru eliminarea totală. Astfel de controale au fost realizate și în Călărași, Buzău și Alba.

Cookies