Controale la firmele de panificaţie din Capitală: 1.300 kg de făină şi materii prime, confiscate

de:
14 aug. 2014
0 Afișari
Controale la firmele de panificaţie din Capitală: 1.300 kg de făină şi materii prime, confiscate

Acţiunea poliţiştilor Capitalei a avut drept scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală în acest domeniu de activitate economică, urmărindu-se în principal legalitatea înregistrărilor operaţiunilor comerciale în evidenţele financiar contabile.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii Serviciul de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 3 au indisponibilizat cantitatea de peste 1.300 kg de făină şi materii prime, în valoare totală de peste 4.000 de lei şi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 6 în urma controalelor efectuate, au ridicat suma de 700 de lei, în vederea confiscării, fiind aplicate şi patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.000 de lei.

Totodată, în baza planului de acţiune al Poliţiei Capitalei, s-a instituit un filtru auto pe o stradă din sectorul 6 din Bucureşti, fiind verificate un număr de 15 autovehicule.

Astfel, în urma constituirii filtrului, polițiștii au oprit în trafic un autoturism în care au identificat cantitatea de peste 435.000 de ţigarete de provenienţă străină, ce nu aveau aplicate timbre fiscale emise de autorităţile române.

Cantitatea totală de ţigarete, provenite din contrabandă, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul în cauză a fost indisponibilizat.

Poliţiştii Capitalei continuă cercetările faţă de reprezentanţii a două dintre societăţile comerciale controlate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, faţă de conducătorul autoturismului.

Cookies