Controale la comercianții din Centrul Vechi. Câte cazuri de evaziune fiscală s-au găsit

de:
01 sept. 2013
1 Afișari
Controale la comercianții din Centrul Vechi. Câte cazuri de evaziune fiscală s-au găsit

Poliţiştii bucureşteni au efectuat controale, pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, a muncii la negru şi la gri, la societăţile comerciale ce au ca obiect de activitate ,,alimentaţie publică”

Ei au controlat zece societăţi comerciale, constatând comiterea a şapte infracţiuni de evaziune fiscală şi infracţiuni privind dreptul de autor şi drepturile conexe, fiind aplicată totodată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii bucureşteni au indisponibilizat bunuri (băuturi alcoolice si băuturi răcoritoare) în valoare de peste 51.000 de lei, pentru care, administratorii societăţilor comerciale verificate nu au putut prezenta documente de provenienţă, precum şi suma de aproximativ 2.900 de lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii D.G.P.M.B. specializaţi în investigarea fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi a infracţiunii privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

În urma controalelor efectuate, la patru dintre societăţile comercială care îşi desfăşoară activitatea în sectorul 3 al Capitalei, poliţiştii bucureşteni au constatat faptul că, reprezentanţii societăţilor verificate nu au putut prezenta documente de provenienţă pentru marfa comercializata (băuturi alcoolice şi răcoritoare) în valoare de peste 51.000 de lei, fapt pentru care aceasta a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, la două societăţi comerciale, poliţiştii bucureşteni au constatat faptul că reprezentaţii acestora nu ar fi înregistrat în contabilitate suma de aproximativ 2.900 de lei, provenită din încasările pe ziua respectivă, precum şi faptul că în incintă se difuza muzică ambientală fără a se deţine autorizaţie eliberată în acest sens.

Cookies