ARHIVA B365

NEREGULI descoperite la METROU de ISU. Rezultatele controalelor, efectuate în acest an

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Bucureşti a desfășurat în cursul acestui an trei controale inopinate la rețeaua de transport cu metroul, care au vizat creșterea gradului de siguranță a călătorilor, prin verificarea căilor de evacuare și a modului de exploatare a instalațiilor electrice, se arată într-un comunicat al ISU Bucureşti-Ilfov.

Pe timpul acestor controale au fost constatate o serie de neconformități, atât la nivelul stațiilor, în spațiile comune, cum ar fi peroane şi pasaje, cât și la nivelul ieșirilor către suprateran. În urma celor constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale (șapte avertismente și patru amenzi), în cuantum de 8000 de lei, arată sursa citată.

Principalele nereguli constatate se referă la îngreunarea evacuării persoanelor, prin reducerea lățimii de circulație, din cauza unor modificări la sistemul de trecere cu turnicheți; a amplasării, în anumite zone, a unor spații comerciale, vitrine, lifturi; a blocării cu zăvoare a unor uși de evacuare şi a sensului de deschidere a unor uși de acces/evacuare, care se face în sens invers evacuării.

De asemenea, nemarcarea tuturor căilor de evacuare prin indicatoare standardizate și funcționarea necorespunzătoare a iluminatului de siguranță poate duce la probleme în cazul unei situaţii de criză.

Nu în ultimul rând, a fost penalizată nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scărilor rulante.

În acelaşi timp, la metrou există riscuri cu privire la exploatarea unor conductori electrici cu contacte imperfecte la conexiuni și legături, precum și străpungerea izolației sau lipsa acesteia.

Ultimul timp de probleme se referă la amplasarea la suprateran, în imediata apropiere a ieșirilor, a unor construcții provizorii, diverse amenajări sau spații de parcare, care reduc lățimea liberă de circulație a căilor de acces, de evacuare și de intervenție. 

Totodata, în plan operativ, de la începutul acestui an au fost planificate și desfășurate 28 de recunoașteri pe timp de noapte, în stațiile și galeriile de metrou. Aceasta este cea de-a doua etapă a procesului de pregătire pentru intervenție.

Potrivit ISU, scopul acestor activități de pregătire vizează protecția populației, călătorilor și a altor categorii de personal care își desfășoară activitatea în incinta rețelei de metrou sau în proximitatea acesteia, se mai arată în comunicat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov explicând că va veni în întâmpinarea SC Metrorex SA, prin consiliere de specialitate, în vederea remedierii acestor deficiențe.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button