Sute de amenzi, aplicate comercianţilor din pieţele bucureştene

de:
18 apr. 2011
0 Afișari
Sute de amenzi, aplicate comercianţilor din pieţele bucureştene

Inspectorii au organizat controalele pentru a verifica dacă produsele alimentare specifice sărbătorilor de Paşte sunt comercializate în condiţii bune. Amenzile şi avertismentele au curs în urma vizitelor făcute în pieţele bucureştene.

Directia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a aplicat 10 amenzi, în valoare totală de 14.400 de lei, după ce a verificat 21 de societăţi comerciale.

Direcţia pentru Agricultură a efectuat 22 de controale la societăţile  comerciale. Unităţile care nu au respectat normele de comercializare au primit amenzi în valoare totală de 12.000 de lei. Instituţia a mai eliberat şi 10 avertismente.

Garda Financiară a controlat 167 agenţi economici. Inspectorii Gărzii Financiare au dat 161 de amenzi, în valoare totală de 523.400 de lei. Valoarea amenzilor încasate s-a ridicat la 312.400 de lei, în timp ce valoarea totală a mărfurilor confiscate a fost de peste 35.000 de lei.

30 de comercianţi nu au scăpat nici de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor, care a dat, în urma controalelor, 27 de amenzi, care se ridică la 95.000 de lei. Inspectorii au descoperit 580 kg de produse care nu corespundeau normelor de comercializare şi au retras de pe tarabe 88 kg de produse.

Direcţia de Sănătate Publică a luat la puricat şapte societăţi comerciale şi a aplicat patru amenzi, în valoare totală de 7.200 de lei, şi a dat 10 avertismente. De asemenea, inspectorii instituţiei au retras de pe pieţe 9 kg de produse.

Inspectorii au descoperit, în urma controalelor, fie că alimentele erau păstrate în frigidere defecte, fie că spaţiile comerciale nu respectau criteriile legale de comercializare, ori că produsele alimentare nu aveau termen de valabilitate sau erau expirate sau că agenţii economici nu puteau justifica concret provenienţa mărfurilor.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei a precizat, într-un comunicat de presă dat publicităţii, că inspecţiile vor fi intensificate. ”Fac din nou un apel către toţi cosumatorii să achiziţioneze alimentele numai din locaţii avizate, din pieţe sau supermarket-uri, să verifice integritatea ambalajului şi termenul de valabilitate” a mai precizat Atanasoaei în comunicat.

Cookies