ARHIVA B365

Controale în maternităţile din Bucureşti după ce mai mulţi bebeluşi au fost infectaţi cu stafilococ

 

Direcția de Sănătate Publică a început, de luni, o serie de controale la toate maternitățile din București .

„În această perioadă, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti desfăşoară un control tematic pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare, în clinicile de obstetrică-ginecologie şi în secţiile de neonatologie din unităţile sanitare publice şi private, acţiune care este în curs de derulare”, au precizat reprezentanții DSP pentru Cancan.

Verificările au loc după ce mai mulţi bebeluşi născuţi la Maternitatea Giuleşti din Capitală au fost infectaţi cu stafilococ auriu, o bacterie extrem de agresivă care poate chiar să-i ucidă pe bebeluși.

Infecțiile nosocomiale pot să apară în legătură cu deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale. Acest tip de infecție se produce într-un spital, fie între pacienți de boli diferite care ajung în contact unii cu alții, fie de la bolnavi sau purtători proveniți din rândul personalului de îngrijire. De obicei, această infecție este post-operatorie.

Maternitatea Giulești este implicată, astfel, într-un nou scandal după ce, în 2010, șase bebeluși au murit arși de vii la doar câteva ore după ce au venit pe lume.

Potrivit CANCAN.RO, cazuri similare s-ar fi înregistrat și alte maternități din Capitală.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button