ARHIVA B365

Controale în localurile din București înainte de Revelion. Amenzi usturătoare!

Reamintim faptul că nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legii menționate se sancționează cu amendă contravențională de la 100 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice se sancționează cu 5.000 lei la prima abatere, putând ajunge la măsura complementară de închidere a unității, în cazul unor abateri repetate.

Conform legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Activitatea de control a fost organizată de ISU B-IF, atât pe timp de zi cât și de noapte, cu sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și Poliția Locală a Municipiului București.

Atenționăm asupra responsabilității persoanelor juridice cu privire la obligațiile pe care le au pentru punerea în aplicare a prevederilor acestei legi, mai ales a celor referitoare la marcarea spaţiilor publice închise cu indicatoare prin care să se indice «Fumatul interzis» şi folosirea simbolului internaţional, respectiv ţigareta barată de o linie transversală.

Sesizările privind faptele prevăzute de Legea nr. 15/2016 se fac către Poliția Locală sau către structurile MAI, mai sus menționate. Recomandăm cetățenilor ca sesizările privind eventualele contravenții privind fumatul în spațiile nepermise de lege să nu se facă la numărul de urgență 112, această linie fiind destinată exclusiv urgențelor și situațiilor care pun în pericol viața, integritatea corporală sau bunurile oamenilor.

Modul de reglementare a fumatului, ca parte a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, va rămâne în atenția noastră și pe timpul controalelor de rutină, executate în teren.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button