BAZAR

Controale în cluburile din Bucureşti. PMB: „15 locații verificate luni, majoritatea erau închise”

Ștefănel Marin a spus că Primăria Capitalei nu deţine o centralizare a cluburilor din Bucureşti, precizând că în legislaţie acestea sunt denumite societăţi comerciale şi pot avea înregistrate domenii variate, care să le permită chiar şi organizarea unor petreceri, potrivit Mediafax.

Primăria Capitalei a transmis, luni seară, că, în cadrul programului de acţiuni stabilit de primarul general interimar, Ștefănel Marin, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, poliţiştii locali din Direcţia Control, cu inspectori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov şi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei, au participat la acţiuni de verificare a activităţii comerciale desfăşurate de comercianţi care au restaurante, baruri sau desfăşoară alte activităţi de servire a băuturilor. Controalele s-au făcut din punct de vedere al activităţii comerciale, al protecţiei mediului, al disciplinei în construcţii, dar şi din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor.

„Deşi s-a remarcat că majoritatea cluburilor bucureştene erau închise la momentul controlului, au putut fi verificate 15 locaţii, unde, până în prezent, au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale (una în valoare de 30.000 lei – OG nr. 195/205- privind protecţia mediului, trei în valoare de 5.000 lei – OG nr. 99/2000 – privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă şi trei în valoare de 5.000 lei – HCGMB nr. 120/2010 – privind normele de salubritate şi igienizare ale Municipiului Bucureşti) şi s-a dispus complementar suspendarea activităţii pentru trei societăţi comerciale”, se arată în comunicatul transmis luni seară.

PMB precizează că finalizarea controlului pentru restul societăţilor comerciale va avea loc în zilele următoare.

90 de răniţi din incendiul de la Colectiv se zbat între viaţă şi moarte, la spital. SITUAŢIA ACTUALĂ

UPDATE: Până în prezent, 30 de persoane au murit, în urma incendiului de vineri de la Club Colectiv, iar alte 90 sunt în stare foarte gravă la spitalele din Bucureşti şi se zbat între viaţă şi moarte. Potrivit ultimelor date centralizate, în urma incendiului din Club Colectiv, sunt acum internate în spital 137 de persoane, 90 fiind în stare gravă şi aproape 40 în stare critică.

Întrebat dacă există o statistică privind cluburile care funcţionează în clădiri istorice, primarul Ştefănel Marin a spus că municipalitatea nu primeşte centralizări de la primăriile de sector.

Un patron de club recunoaşte că a pus în pericol viaţa clienţilor, în fiecare weekend, şi îl ÎNCHIDE

Patronul Clubului Expirat din Capitală recunoaşte că a pus în pericol viaţa clienţilor săi, în fiecare weekend, şi a anunţat că îl închide. Andrei Şoşa a postat pe facebook un mesaj, după tragedia din Clubul Colectiv în care 30 de peroane au murit până acum, alte 90 fiind în stare foarte gravă la spitalele din Capitală.

UPDATE De ce NU a relatat TVR despre incendiul din Club Colectiv. Şefa Ştirilor TVR şi-a dat demisia

UPDATE Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Naţiei”, de la TVR 1, a explicat pe blogul personal de ce televiziunea publică nu a relatat despre tragedia de la Club Colectiv încă de vineri seară. Acesta spune că se declară stupefiat de faptul că TVR nu are o procedură de intrare în BREAKING NEWS. Şefa interimară a Ştirilor TVR, Raluca Stroe Brumariu, şi-a anunţat luni demisia din această funcţie.

Primarul interimar al Capitalei a făcut aceste declaraţii la finalul Comandamentului de iarnă, refuzând să facă precizări suplimentare cu privire la verificările făcute până în prezent în cluburile din Bucureşti.

Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă, o amplă acţiune de control la unităţile din Bucureşti în care sunt organizate evenimente, concerte şi spectacole, verificările fiind făcute cu sprijinul Poliţiei Române şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

INCENDIU CLUB COLECTIV. Din ce cauză au murit tinerii din Club Colectiv-rezultate autopsii IML

27 de tineri au murit vineri, în urma incendiului din Club Colectiv, alte trei persoane fiind declarate decedate după ce au ajuns la spital. Raportul medicilor legişti arată că tinerii şi-au pierdut viaţa după ce s-au intoxicat cu fum şi gaze toxice.

Victimele incendiului din Club Colectiv, comemorate de GOOGLE România

INCENDIU CLUB COLECTIV PE GOOGLE ROMÂNIA. Tragedia din Club Colectiv din Bucureşti în care 30 de tineri au murit arşi de vii este comemorată, luni, de GOOGLE România printr-o fundă de doliu afişată pe prima pagină a motorului de căutare online.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button