Controale în Bucureşti după ce au fost găsite la vânzare produse etichetate, fals, ca dezinfectant de mâini

16 feb. 2021
21 Afișari
Controale în Bucureşti după ce au fost găsite la vânzare produse etichetate, fals, ca dezinfectant de mâini

Mai multe controale au loc în București și în țară după ce au fost găsite la vânzare produse "Kolonya-eau de cologne" etichetate în mod fals ca dezinfectant de mâini.

Reprezentanţii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor fac controale în întreaga ţară după ce în Bucureşti au fost găsite la vânzare produse „Kolonya-eau de cologne” etichetate în mod fals ca dezinfectant de mâini. Firma din Capitală care vindea aceste produse a fost amendată cu 10.000 de lei.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, marţi, că, în urma unei acţiuni de supraveghere a pieţei desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti, au fost găsite la comercializare produse sub marca „Kolonya-eau de cologne”, prezentate drept „dezinfectant de mâini”.

Ca urmare, luni ANPC a cerut tuturor structurilor sale teritoriale să facă un control pe această temă, pentru a se găsi toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare.

„Deja, la nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya-eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfăţişa publicului drept ”dezinfectant de mâini”. Fapta constatată de comisarii de la structura bucureşeană a ANPC încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înşelătoare faţă de consumatori”, a transmis ANPC.

Ieri, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 10 percheziţii în Capitală şi în patru judeţe într-un dosar de înşelăciune, după ce unui spital i-au fost vândute măşti de protecţie în privința cărora există indicii temeinice că sunt contrafăcute.

Și la începutul lunii au fost efectuate controale și percheziții în urma afacerii „Pandemia ”, după ce UNIFARM ar fi cumpărat 1.200.000 de măști contrafăcute.

Cookies