Controale dure în București din seara asta. Prefectura a dat ordinul. Ce se controlează la sânge și cât de mari sunt amenzile

20 oct. 2021
710 Afișari
Controale dure în București din seara asta. Prefectura a dat ordinul. Ce se controlează la sânge și cât de mari sunt amenzile

Încep controalele mai dure în București, în urma unui ordin dat miercuri de Prefectura Capitalei. Bucureștenii care nu respectă regulile aflate în vigoare vor fi sancționați la greu. Acestea vor avea loc în special după ora 20.00 atunci când intră în vigoare carantina de noapte pentru persoanele nevaccinate din Capitală. Nici agenții economici nu vor scăpa de polițiști și amenzi.

Prefectura Capitalei a anunțat că începând de miercuri, 20 octombrie, vor fi controale intensificate ale poliției cu privire la respectarea măsurilor sanitare în București. Numărul forțelor de ordine va fi suplimentat în această privință. Toate deciziile au fost luate de noul prefect al Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru.

Persoanele care nu poartă mască în spațiile publice aglomerate riscă o amendă maximă de 2.500 de lei.

Controalele vor fi mai dure în București

Numărul polițiștilor și jandarmilor din București va avea un efectiv crescut, cel puțin în următoarea lună. Se vor face controale mult mai drastice pentru respectarea măsurilor sanitare, în special după ora 20.00, începând din această seară, adică de miercuri, 20 octombrie.

Practic, se vor verifica măsuri precum purtarea măștii în public sau existența certificatului de vaccinare ori a declarațiilor pe propria răspundere.

„Prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, a dispus astăzi (miercuri-n.r.) , în cadrul ședinței cu reprezentanții Poliției Capitalei, ai Poliției Locale București și Jandarmeriei, intensificarea controalelor în București, pentru asigurarea respectării regulilor impuse de starea de alertă.

Astfel, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, a dat dispoziții clare în legătură cu suplimentarea numărului de persoane din cadrul Poliției Capitalei, Poliției Locale București și Jandarmeriei. În mod special, controalele realizate de oamenii legii vor viza activitățile derulate după ora 20.00, pe tot teritoriul municipiului București, pentru cel puțin o lună, începând din această seară (20.10.2021)”, transmite Prefectura Capitalei.

Filtre și verificări la operatorii economici, din dispoziția prefectului alături de controale

De asemenea, Prefectul municipiului București, care este și președintele Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, a aprobat și introducerea în spațiile publice a unor filtre permanente de verificare, formate din echipe mixte (Poliția Capitalei, Poliția Locală București și Jandarmerie).

„Controalele vor fi fixate pe principalele artere, pentru controalele de noapte (după ora 20.00 până dimineața). De asemenea, începând de astăzi, verificarea pe teren a respectării normelor de către cetățeni și operatorii economici se va face intensiv, echipele de control fiind însoțite și de prefectul Capitalei și subprefecți”, mai arată comunicatul Prefecturii.

Tot astăzi, pe la ora 17.30, președintele Klaus Iohannis are o ședință de urgență la Palatul Cotroceni, alături de Florin Cîțu, Raed Arafat și alte persoane cu funcții de decizie în combaterea pandemiei în România.

Cookies