ARHIVA B365

Controale de amploare la TIR-urile care intră în Capitală. Bunuri de peste 1.000.000 lei confiscate

Acţiunea poliţiştilor a avut ca scop identificarea în trafic a mijloacelor cu care aceste produse alimentare sunt transportate. TIR-urile se deplasau spre Capitală sau se aflau parcate în zona limitrofă acesteia, în incita unor complexuri comerciale angro.

Poliţiştii au instituit filtre care au acţionat pe Autostrada A1, pe Autostrada A2, pe DN 5 – Comuna Jilava, pe Şoseaua Chitila, Şoseaua Bucureşti – Afumaţi şi pe Şoseaua Alexandriei, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea, verificându-se, totodată, şi respectarea legislaţiei în domeniul transportului de mărfuri.

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au verificat un număr de 83 de autotrenuri care transportau mărfuri provenite din achiziţii intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia şi Spania, indisponibilizând, totodată, patru autotrenuri şi o autoutilitară încărcate cu 60.000 de kilograme carne de pui, 2.000 de kilograme de peşte, precum şi 8.100 de kilograme de măsline.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate de poliţiştii bucureşteni, depăşeşte suma de 1.000.000 de lei.

Acţiuni similare au avut loc şi în datele de 28 iunie, respectiv 12 iulie, în urma cărora au fost confiscate mărfuri alimentare, au fost date amenzi şi au fost întocmite dosare penale pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button