ARHIVA B365

Controale de amploare ale poliţiştilor, pentru combaterea evaziunii fiscale

La data de 17 decembrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., peste 400 de poliţişti efectuează controale în centrele comerciale din toată ţara, pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu legume şi fructe.

Dintre aceştia, peste 80 de poliţişti acţionează în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

De asemenea, echipe mixte de poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi de la rutieră monitorizează transporturile din aceste categorii de produse.

Se acţionează, în filtre, atât pe principalele căi de acces în Bucureşti şi judeţul Ilfov, cât şi la punctele de frontieră, în sistem integrat cu echipele care derulează activităţi de verificare în teren.

Acţiunile vizează identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin operaţiuni de achiziţie intracomunitară sau import fără evidenţierea activităţilor comerciale.

Activitățile se desfășoară în cadrul planului de măsuri SĂRBĂTORI DE IARNĂ, 2014, dispus de șeful Poliției Române, chestor general de Petre Tobă, pentru asigurarea ordiniii și liniștii publice și prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, sub toate formele în care s-ar putea produce în această perioadă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button