CONTROALE cu Poliţia în mijloacele de transport în comun ale RATB, începând de joi

de:
17 feb. 2016
0 Afișari
CONTROALE cu Poliţia în mijloacele de transport în comun ale RATB, începând de joi

Astfel, începând de joi, 18 februarie 2016, cele două instituţii vor efectua acţiuni comune de prevenţie şi sancţionare a călătorilor evazionişti şi agresivi din RATB, în mai multe zone ale Capitalei, anunţă RATB.

„Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) şi Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB) vor colabora în perioada următoare pentru a spori nivelul de civilizaţie şi de siguranţă a cetăţeanului în mijloacele de transport în comun.

Astfel, începând de joi, 18 februarie 2016, cele două instituţii vor efectua acţiuni comune de prevenţie şi sancţionare a călătorilor evazionişti şi agresivi din RATB, în mai multe zone ale Capitalei.

Scopul este reducerea fraudei şi orientarea călătorilor către achiziţionarea de titluri de călătorie şi acela de a asigura un climat de siguranţă şi încredere în rândul călătorilor plătitori, dar şi în rândul angajaţilor RATB (conducători auto şi controlori). Totodată, se urmăreşte protejarea proprietăţii publice şi private şi crearea condiţiilor reale pentru creşterea nivelului de coeziune a populaţiei Capitalei.

Această măsură face parte dintr-un pachet mai amplu prin care RATB urmăreşte asigurarea unor servicii de transport civilizate, creşterea numărului călătorilor fideli, descurajarea celor frauduloşi şi îmbunătăţirea ritmicităţii mijloacelor de transport în comun”, precizează RATB.

CITEŞTE ŞI Ce măsuri a luat RATB de la 15 februarie. Cum vrea Regia să reducă intervalul orar dintre vehicule

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat încă de săptămâna trecută o serie de măsuri pe care vrea să le ia în perioada următoare, între care reinstruirea controlorilor, îmbunătăţirea procedurii de control, întărirea colaborării cu Poliţia Locală şi cu Jandarmeria, precum şi crearea unui program de transport în funcţie de necesarul de călători de pe fiecare linie, în diferitele zone ale Capitalei.

CITEŞTE ŞI Un călător RATB, prins fără bilet, a fost agresat fizic de controlori pe linia autobuzului 105 VIDEO

Trei controlori l-au agresat fizic pe un călător RATB care a fost prins fără să taxeze călătoria pe linia autobuzului 105. Din imagini se observă cum tânărul a fost împins și tras de pantaloni de către controlori. Mai mult decât atât, atunci când călătorul și-a prins piciorul în ușă și urla de durere, controlorul l-a apostrofat „Băi, lasă-mă cu teatrul ăsta!”.

Proiect RATB: Jandarmii vor însoți permanent controlorii, pe mai multe trasee

RATB lucrează la un proiect de colaborare cu Jandarmeria București, prin care controlorii să fie însoțiți de oamenii legii atunci când efectuează verificări pe liniile în care au fost înregistrați mai mulți călători fără bilet – de exemplu, liniile 21, 32, 139 sau 41. 

Cookies