ARHIVA B365

Controale ANPC la toate hipermarketurile din țară! Informații despre produse din carne expirate

Inspectorii CRPC spun că salamul prezintă urme vizibile de deteriorare, culoare modificată şi miros necorespunzător. Aceştia au constatat că termenul de valabilitate înscris pe produs este fals. Reprezentanţii fabricii susţin că au o politică internă de stabilire a termenului de valabilitate.

Potrivit inspectorilor, marfa era aruncată în containerele de rebuturi şi apoi era livrată către fabrica din România. La această oră inspectorii continuă controalele pentru a verifica dacă mai există produse similare în alte supermarketuri din ţară.

Toate hipermarketurile din ţară sunt controlate la această oră de inspectorii ANPC. Lanţurile de magazine sunt bănuite că au pus la vânzare produse expirate din carne, care au fost reambalate şi etichetate la o fabrică din Braşov. Controalele au început încă de ieri, când peste 6 tone au fost retrase și au fost date amenzi în valoare de peste 77 de mii de lei, informează Digi24.

Totul a pornit de la o reclamaţie la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului. Inspectorii au mers pe teren şi au descoperit că plângerea a fost reală.

„Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat un control tematic ce a avut ca obiect verificarea calităţii şi conformităţii unor produse alimentare – salam feliat, capete de salam, precum şi felii de şuncă ambalate, produse care aveau data durabilităţii minimale depăşită şi modificată de către ambalator. Produsele se aflau la comercializare într-un lanţ de supermarketuri din toată ţara. […] Produsele ambalate în vid aveau data durabilităţii minimale modificată de ambalator, având data durabilităţii minimale depăşită de aproximativ 2 luni”, transmit cei de la ANPC într-un comunicat. 

Este vorba de tone de salam expirat provenind din Germania, feliat, ce se vindea, cu toate că expirase cu mult timp în urmă. 4.500 de kilograme au fost găsite în depozitul din Brașov, iar 1.500 de kilograme au fost retrase din magazine. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button