Controale ANPC în Capitală. Trei lanțuri mari de magazine au primit amenzi de aproape 30.000 de lei

27 ian. 2022
8285 Afișari
Controale ANPC în Capitală. Trei lanțuri mari de magazine au primit amenzi de aproape 30.000 de lei
Controale ANPC în Capitală. Trei lanțuri mari de magazine au primit amenzi de aproape 30.000 de lei

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a efectuat controale în trei lanțuri mari de magazine foarte frecventate de bucureșteni. Cu ocazia acestor controale au fost găsite nereguli pentru care au fost date amenzi semnificative.

Toate cele trei lanțuri de magazine au fost amendate

Cele trei lanțuri comerciale din care fac parte magazinele unde ANPC a efectuat controale sunt Kaufland, Mega Image și Carrefour România. Toate cele 3 hipermarketuri se află în Sectorul 5 al Capitalei. Toate acestea au fost amendate de autorități,  valoare totală a amenzilor fiind de 28.000 de lei, potrivit Mediafax.

Controalele au fost efectuate în urma unor reclamații făcute de clienți. Acestea se refereau la comercializarea unor produse cu termene de valabilitate expirate, pentru comercializarea cărnii de o calitate îndoielnică și pentru neacordarea reducerilor la casa de marcat în conformitate cu ce era afișat la raft.

Nereguli găsite în Kaufland

Cu ocazia controlului în magazinul Kaufland România SCS, aflat pe șoseaua Alexandriei, numărul 152 din Sectorul 5 inspectorii ANPC au descoperit următoarele nereguli:

  • Comercializarea cartofilor roșii ambalați în plase de 5 k, cu dimensiuni diferite.
  • Comercializarea de mandarine vrac și ambalate în plasă de 1 kg ce prezentau pete maronii neconforme loviturii mecanice, consistență modificată sau necoapte.
  • Comercializarea de castraveți vrac cu o consistență neconformă.
  • Comercializarea de aripi de curcan congelate ce prezentau arsuri de congelare.

Societatea a fost sancționată cu o amendă în valoare de 5.000 de lei. S-a dispus de asemenea oprirea definitivă a comercializării și retragerea din circuitul consumului uman a 40 de kg de legume și fructe și 3 kg de carne de pasăre congelată.

Nereguli găsite în Mega Image

Cu ocazia controlului în magazinul Mega Image, aflat pe strada Petre Ispirescu, numărul 86, din Sectorul 5 inspectorii ANPC au descoperit următoarele nereguli:

  • Comercializarea de „Salam de biscuiți cu rahat” produs de S.C Diaco Prod ce prezenta modificări de aspect, culoare, miros și mucegai pe zonă extinsă.
  • Congelatoare neigienizate.
  • Vitrina de expunere a fructelor și legumelor plină de praf, resturi alimentare și urme de rugină.
  • Ventilatoare cu depuneri de impurități.

Societatea a fost sancționată cu o amendă în valoare de 15,000 de lei. S-a dispus oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a 2 kg de salam de biscuiți. Temporar, a fost dispusă și măsura opririi comercializării produselor în vitrina de legume și fructe, vrac sau ambalate.

Nereguli găsite în Carrefour România

Cu ocazia controlului în magazinul Carrefour România, aflat pe strada Mihail Sebastian, numărul 88, din Sectorul 5 inspectorii ANPC au descoperit următoarele nereguli:

  • Comercializarea de fructe (pepeni, banane, kiwi, pepene galben, mandarine, clementine) ce prezentau lovituri mecanice, grad mare de coacere și mucegai de culoare albă.
  • Comercializarea de legume (țelină, rădăcină de țelină, varză albă, varză roșie, roșii) ce prezentau lovituri mecanice și deshidratare severă.
  • Comercializare de produse alimentare (iaurt cremos cu bucăți de cocos, marca Muller) ce aveau termenul de valabilitate depășit, acestea fiind expirate din 21 ianuarie 2022.

Societatea a fost sancționată cu o amendă în valoare de 8.000 de lei. S-a dispus și oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor ce prezentau probleme.

Cookies