ARHIVA B365

Controale ale ANSVSA la intrările în Bucureşti pentru prevenirea apariţiei PESTEI PORCINE

La intrările în Capitală au fost instituite 11 filtre rutiere, iar poliţitştii opresc, pentru verificări, în special autovehiculele care transportă alimente sau animale vii, scrie news.ro.

Inspectorii ANSVSA verifică apoi documentele de provenienţă ale mărfii şi dacă ar putea exista pericole pentru populaţie.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Ioan Tudorache, a convocat, marţi, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), fiind adoptate măsuri urgente pentru prevenirea apariţiei pestei porcine africane în România.

Apariţia unor cazuri de pestă porcină africană ar conduce la un dezastru economic pentru crescătorii, producătorii si procesatorii de carne de porc, motiv pentru care autoritătile statului trebuie să întreprindă toate demersurile privind întărirea controalelor la frontieră pentru a evita introducerea virusului în România, arată Asociaţia Română a Cărnii (ARC).

Avertizarea asociaţiei vine în contextul în care Republica Moldova a notificat apariţia pestei porcine africane în gospodăriile populaţiei aflate în nordul raionului Donduşeni la mai puţin de 70 de kilometri de frontieră cu România.

În aceste condiţii, este necesar ca atât fermierii cât şi producătorii de carne de porc, precum şi unităţile care manipulează vânat salbatic, în special aceia care îşi desfăşoară activitatea în judeţele riverane cu Republica Moldova şi Ucraina să sporească vigilenţa şi supravegherea efectivelor, iar orice suspiciune să fie imediat raportată serviciilor sanitare-veterinare teritorial„, spun reprezentanţii ARC.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button