BAZAR

Controale ale Poliției la firmele de maxi-taxi din București

Astfel, poliţiştii bucureşteni au acţionat pe raza sectorului 6 al Capitalei, pe principalele căi de acces în partea de vest a municipiul Bucureşti, precum şi în zona unei autogări situată în acea zonă.

Poliţiştii au verificat legalitatea funcţionarii operatorilor economici cu obiect de activitate în transportul de persoane în regim de maxi-taxi, avându-se în vedere faptul că, nerespectarea legislaţiei în domeniu poate afecta grav siguranţa participanţilor la trafic dar şi a călătorilor.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii bucureşteni au identificat 69 de autovehicule aparţinând agenţilor economici care efectuează activităţi de transport persoane şi mărfuri, în cauză fiind aplicate un număr de 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 61.000 de lei.

Totodată, poliţiştii bucureşteni au luat şi măsura ridicării plăcuţelor şi a certificatelor de înmatriculare, a două autovehicule, întrucât transportatorii nu deţineau licenţă de traseu  sau documentele tip pentru transportul efectuat.

Mai mult, poliţiştii au constatat faptul că, două societăţi comerciale transportau cu autovehiculele un număr mai mare de persoane decât este prevăzut în mod legal şi pentru care încasau sume de bani aferente transportului efectuat, neeliberând bilete de călătorie.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii  bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faţă de reprezentanţii legali a două dintre societăţile comerciale controlate. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button