ȘTIRI

Contre pe Facebook între Vlad Voiculescu și Violeta Alexandru. Ministrul Sănătății acuză că s-au trucat datele pandemiei pentru organizarea alegerilor

S-au trucat datele pandemiei pentru organizarea alegerilor? Tensiuni și pe Facebook în Coaliția de Guvernare. Violeta Alexandru, de la PNL, fostul Ministru al Muncii, se contrează cu Vlad Voiculescu, USRPLUS, actualul Ministru al Sănătății, pe tema datelor legate de pandemie.

Fostul ministru al Muncii din guvernul Orban, Violeta Alexandru, îi reproșează lui Vlad Voiculescu, actualul Ministru al Sănătății, fără a-i da însă numele, modul în care comunică pe tema numărului tot mai mare de infectări din Capitală. Ea spune că declarațiile lui mai degrabă sporesc îngrijorarea decât să ajute. În replica, acesta spune că s-ar fi trucat datele pandemiei astfel încât să fie organizate alegerile.

„La ce tensiune e în Bucureşti de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declaraţii şi, binenţeles, ce declară. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experienţa lor. Afirmaţii oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile aşa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraş atât de îngrijorat este un oraş căruia îi scade randamentul”, a scris Violeta Alexandru, pe Facebook, marți seară.

S-au trucat datele pandemiei pentru organizarea alegerilor?

Ministrul Sănătății i-a dat replica într-un comentariu la postarea respectivă. Vlad Voiculescu spune că felul în care a fost calculată rata de incidență în perioada alegerilor parlamentare i-a ridicat semne de întrebare.

„Dragă Violetă, avem nevoie să construim încredere şi vom reuşi doar dacă spunem mereu adevărul. Felul <inovativ> în care a fost calculată incidenţa înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare. Din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat aşa. Din calculul incidenţei la 14 zile au fost <pierdute> vreo două zile”, a răspuns Vlad Voiculescu.

Clarificarea cu privire la declarațiile referitoare la ”alte” cifre

„Astea sunt <artificiile> de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere și mai mult decât atât. Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul ăsta. Altfel ne furăm singuri căciula mințindu-ne frumos. Bănuiesc că nu știai despre <inovațiile> de mai sus. Asta poate îți lămurește de ce am spus zilele trecute că <cifrele sunt altele>”, a completat Ministrul Sănătății.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button