Contre între USR PLUS și Nicușor Dan. Primarului General i se cere să oprească mascarada concursurilor din Primăria Capitalei

22 iul. 2021
223 afișări
Contre între USR PLUS și Nicușor Dan. Primarului General i se cere să oprească mascarada concursurilor din Primăria Capitalei
Contre între USR PLUS și Nicușor Dan

Sunt contre între USR PLUS și Nicușor Dan, cândva parteneri. Formațunea politică îi cere Primarului General să stopeze mascarada concursurilor din PMB care, consideră foștii susținători, sunt scrise cu dedicaţie.

Scoaterea la concurs a mai multor posturi de conducere la Primăria Capitalei naște contre între USR PLUS și Nicușor Dan.

USR PLUS susține, într-un comunicat de presă, că unele dintre criteriile de participare sunt scrise cu dedicaţie și că formațiunea politică nu poate lua parte la această mascaradă făcută cu dedicaţie pentru anumite persoane din PNL şi PMP.

De unde s-au iscat contre între USR PLUS și Nicușor Dan

Recent, au fost scoase la concurs mai multe posturi în PMB, precum:

Concursul pentru ocuparea postului de Director al Direcţiei Management şi Structuri Unităţi Sanitare:

Concursul pentru ocuparea postului de Director general al Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Horia Tomescu, unul dintre viceprimarii Bucureștiului, i-a atras atenţia primarului General încă din data de 8 iulie pe tema organizării concursurilor pentru posturile mai sus menţionate şi a primit asigurarea că acestea vor fi anulate deoarece au condiţii specifice restrictive, lucru care nu s-a întâmplat.

USR PLUS solicită public Primarului General Nicuşor Dan să suspende aceste concursuri, în temeiul art. 37 din regulamentul aplicabil pentru organizarea lor.

În explicațiile celor de la USR PLUS se precizează că unele dintre criteriile publicate o dată cu dosarele de concurs sunt restrictive şi urmăresc calificarea unui număr cât mai mic de candidaţi pentru înscriere la concurs.

De exemplu, spunue cei de la USR PLUS, pentru concursul de director la ASSMB sunt necesari 15 ani vechime în specialitate şi 6 luni vechime în funcţie de conducere într-o instituţie publică.

În luna iunie, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că dă în judecată primăria condusă de Nicușor Dan după ce acesta din urmă nu a luat în seamă solicitarea de a opri detașarea consilierilor pe funcții care ar trebui ocupate, de fapt, prin concurs în aparatul administrativ al Primăriei Capitalei.

Se pare că totul ar avea de fapt un substrat politic, după ce USR-PLUS, partidul reprezentat de prefect, este supărat pe primar în urma unor disensiuni interne care au ieșit la suprafață și în timpul votului pe buget.

Cookies