CONTRE Dâncu – Sava pe tema Arenei Naţionale: A vrut să devină o statuie a legalității întruchipate

de:
04 mart. 2016
4 Afișari
CONTRE Dâncu - Sava pe tema Arenei Naţionale: A vrut să devină o statuie a legalității întruchipate

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a solicitat, vineri, vicepremierului Vasile Dîncu accelerarea procedurilor în urma cărora Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să elibereze agrementul privind materialul din care este realizat acoperișul de la Arena Națională.

„O să-i răspund mai complex domnului Sava, pentru că nu am vrut să frâng de la început cariera politică a unui tânăr politician. Am adunat trei ministere care au lucrat la o soluție, ISU, Inspectoratul de Stat în Construcții, am lucrat împreună și cu reprezentanți ai primăriei pentru a face împreună un dosar de câteva sute de pagini privind organizarea securității spectatorilor la meciul respectiv.

Aveam toate condițiile, ne pregăteam să anunțăm acest lucru și în ultimul moment a venit domnul primar și ne-a spus că dacă nu-i dăm autorizație sau dacă nu schimbă legea pentru ca el să primească autorizație atunci el nu este de acord cu asta, pentru că el vrea să respecte legalitatea întru totul.

Adică a vrut să devină o statuie a legalității întruchipate, să ne arate pe de o parte că vechiul primar nu a făcut lucrul care trebuie pentru stadion și alte chestiuni în prag de campanie. Ne pare rău că un tânăr politician are o asemenea tratare a unei probleme publice foarte importante„, a declarat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a subliniat că în acest moment se pune doar problema acceptului Primăriei Capitalei: ‘Noi am pregătit toate acele documente. O să facem publice și alte aspecte legate de asta. Deci există în acest moment toate condițiile pentru ca să se desfășoare meciul cu Spania în 27 martie, la București. Este numai problema acceptului Primăriei. (…) Domnul primar încearcă mai degrabă să caute ceva politic, dar noi nu putem schimba legea prin care să optimizăm, să spunem așa, populismul candidaților din campanie și nici nu putem să eliminăm lipsa de curaj a celor care se gândesc în primul rând la cariera lor politică și nu se gândesc la oameni și la cetățenii din orașele respective”.

În replică. ăâprimarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, îi cere lui Dâncu să spună care este soluţia legală clară care permite redeschiderea stadionului şi de ce nu a furnizat-o până acum.

Observ cu mâhnire că, a respecta legea este, pentru unii politicieni, doar o chestiune de alegere personală. Domnul ministru Vasile Dâncu, într-o notă de ironie, vine și spune că îmi doresc să devin o statuie a legalității întruchipate. Cred cu tărie că a respecta legea până la ultimul ei punct nu trebuie să mai fie o opțiune. Și da, în ceea ce privește situația Arenei Naționale, vom respecta legea în totalitate.

Aștept, și alături de mine așteaptă milioane de microbiști, ca domnul Vasile Dâncu să ne ofere răspunsurile la câteva întrebări:

– Care este acea soluție legală clară care să ne poată permite redeschiderea Arenei Naționale?
– De ce domnul Dâncu nu a furnizat această soluție până acum?

Un răspuns ar fi acela că, poate, domnul Dâncu nu cunoaște legea, care spune clar că avem nevoie de acel agreement tehnic de la Ministerul Dezvoltării pentru a lua astfel și autorizarea de la ISU. Și astfel, problema redeschiderii celui mai mare stadion al țării ar fi rezolvată în deplină legalitate și siguranță pentru toți participanții la spectacolul sportiv.„, a scris Sava pe Facebook.

Cookies