Contractul pentru Sala Polivalentă a fost atribuit firmei Astaldi. CUM VA ARĂTA CONSTRUCȚIA

de:
20 nov. 2015
0 Afișari
Contractul pentru Sala Polivalentă a fost atribuit firmei Astaldi. CUM VA ARĂTA CONSTRUCȚIA

Asocierea Astaldi Spa – Euro Construct Trading 98 SRL va construi Sala Polivalentă din cadrul Complexului Lia Manoliu. După aproximativ un an de contestații oferta Asocierii Astaldi Spa – Euro Construct Trading 98 SRL  a fost declarată câștigătoare cu un punctaj de 100 de puncte și o propunere financiară de 357 milioane lei cu TVA (aprox. 80 milioane euro), la care se adaugă cheltuieli neprevăzute de 24,3 milioane lei cu TVA. Durata contractului este de 36 de luni din care 24 de luni pentru proiectare și execuția lucrărilor și 12 luni pentru servicii tehnice de oprare și mentenanță după recepția lucrărilor. 

Contractul a fost atribuit de Primăria Capitalei încă de acum un an, tot firmei Astaldi, însă rezultatul licitației a fost contestat de cea de-a doua firmă calificată în etapa finală a licitației, respectiv Strabag. În septembrie 2014, jurnalistul Cătălin Tolontan scria pe blogul său că „Strabag a fost declarat câștigător, cu o ofertă de 57 de milioane de euro, de către Primărie, iar apoi a fost descalificat și a primit lucrarea Astaldi, cu 61 de milioane de euro”. 

Sala Polivalentă va avea o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, dintre care 2000 de locuri VIP. De asemenea, vor fi amenajate și 500 de locuri noi de parcare.

„Noua arenă multifuncţională va permite organizarea de competiţii pentru mai multe discipline sportive, ca gimnastică, tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, atletism uşor, tir sportiv, scrimă etc., dar şi organizarea de spectacole şi concerte de mare anvergură”, spunea anul trecut Bogdan Hreapcă, directorul general al Directiei Generale de Investitii si Dezvoltare din cadrul Primariei Capitalei.

Lângă noua sală va fi construită și o parcare pentru circa 450 de autoturisme dispusă pe o suprafață de 10.000 mp. Sala Polivalentă va avea 5 nivele și o înălțime de 22 de metri de la teren și până la acoperiș. 

Cookies