ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Contractul pentru Centura Capitalei, între E85 și Autostrada Soarelui, la un pas de reziliere în doar 30 de zile

Contractul pentru Centura Capitalei, între E85 și Autostrada Soarelui, urmează să fie reziliat dacă nu încep lucrările în 30 de zile. Se pare că amplasamentul a fost predat către constructor acum nouă luni.

Lucrările la cei 11,5 kilometri bat pasul pe loc din mai 2020. La nouă luni după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a predat amplasamentul, constructorul încă nu a început lucrările.

“Sunt probleme contractuale. Una a scos la licitație ministerul, prin CNAIR și alta e în teren. Nu au proiectul tehnic complet. În mod normal nu e nicio problemă. Are finanțare. Dacă nu se reiau lucrările în 30 de zile sau într-un timp rezonabil atunci reziliem contractul și facem altă licitație”, a declarat la Europa FM, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Când trebuia să fie gata lucrarea

Modernizarea celor 11,5 kilometri din Centura Capitalei, dintre DN2-A2, ar fi trebuit să fie gata acum aproape șase ani. Pentru cele şapte procente din lucrare, cât au reuşit constructorii să facă între 2012 și 2015, statul a plătit aproape cinci milioane de euro.

După mai bine de doi ani, în august 2017, Compania Națională de Drumuri a anunțat încheierea unei noi proceduri de achiziţie publică. Tronsonul dintre DN2/E85 și Autostrada Soarelui trebuie extins la două benzi pe sens.

12 oferte au fost depuse pentru un contract anunțat de aproape 74 de milioane de euro, adică aproape dublu faţă de cel semnat în 2012.

Acum, contractul a fost semnat pe aproximativ 48 de milioane de euro iar lucrările ar trebui să fie gata în 15 luni.

Potrivit datelor din 2017 ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe Centura Capitalei, între DN2 şi Autostrada Soarelui, circulă zilnic peste 17 mii de autovehicule. Cu 2.000 mai mult faţă de capacitatea minimă a unei autostrăzi.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button