Contractul cu firma care a construit porțiunea demolată din autostrada Sibiu-Orăștie, REZILIAT

de:
13 ian. 2016
0 Afișari
Contractul cu firma care a construit porțiunea demolată din autostrada Sibiu-Orăștie, REZILIAT

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anuntat miercuri ca reziliaza contractul cu firma italiana Impregilo pentru Lotul 3 din Sibiu – Orastie, autostrada inchisa si demolata partial la mai putin un an de la inaugurare, informează Hotnews.ro. Ministrul sustine ca rapoartele companiei arata ca lucrarile au fost facute necorespunzator si cu materiale de calitate slaba.

Se va demara o cerere de oferta pentru un nou constructor pentru zona de 200 de metri demolata plus inca 500 de m unde au aparut fisuri. Termen pentru finalizare, daca nu sunt contestatii, este august 2016.

CNADNR va incepe o serie de licitatii separate, una pentru expertiza pe restul lotului de 22 de km. Alta licitatie pentru expertiza lucrarilor din afara carosabilului, iar septembrie e tinta pentru reluarea traficului, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ministrul spune ca de la constructor se vor retine banii din garantie in cuantum de 60 de milioane de euro si 30 de milioane din scrisorile de garantie depuse de constructor.

Cookies