Contractele de transferuri ale jucătorilor, anulate de CAB, odată cu condamnarea greilor fotbalului

de:
04 mart. 2014
3 Afișari
Contractele de transferuri ale jucătorilor, anulate de CAB, odată cu condamnarea greilor fotbalului

DOSARUL TRANSFERURILOR: „În temeiul art. 25 alin. 3 din Codul de procedură penală dispune anularea următoarelor înscrisuri: contractul înregistrat la FRF sub nr. 63/14.01.1999, încheiat între ‘Rapid’ reprezentant de Dinu Drăgan și Paul Cazan și ‘Pohang’ Steelers pentru suma de 120.000 USD, respectiv contractul cu același nr. care poartă și mențiunea ‘Rapid nr. 11/14.01.1999’, datat 30.12.1998, semnat de Dinu Drăgan și Paul Cazan pentru suma de 120.000 USD (transferul fotbalistului Dulca Cristian)”, se arată în minuta hotărârii CAB.

Instanța a anulat și hotărârea consiliului de administrație Dinamo pentru data de 30.06.1999, respectiv, cele două contracte încheiate între „Dinamo” București și „Deportivo” Alaves, exemplare în copie, datate 30.06.1999 și 30.06.2001, conform cărora jucătorul Contra Cosmin a fost transferat pentru suma de 800.000 USD, relatează Agerpres.

DOSARUL TRANSFERURILOR: A fost anulat și înscrisul intitulat „Memorandum” prin care „drepturile de transfer” ale jucătorului profesionist de fotbal Ionel Ganea au fost cedate de „Gloria” Bistrița, reprezentată de inculpatul Jean Pădureanu firmei „Phoenix” din Olanda, reprezentată de Johan Verslui.

CAB a mai anulat înscrisul intitulat „Memorandum” încheiat de clubul „Dinamo” cu firma „Phoenix” BV, aferent „cedării drepturilor de transfer ale jucătorului Paul Codrea”; cele două memorandumuri „Oțelul” și „Dinamo” cu privire la transferul fotbalistului Florin Cernat; înscrisul intitulat „Memorandum” încheiat între „Dinamo”, reprezentată de Cristian Borcea și firma „Bedrijfskundig Adviesbureau AL Van Duivenboden” BV din Olanda, cu privire la transferul fotbalistului Bogdan Mara.

DOSARUL TRANSFERURILOR: Potrivit deciziei, CAB a anulat și înscrisul intitulat „Memorandum” încheiat între „Dinamo”, reprezentată de Cristian Borcea și firma „Bedrijfskundig Adviesbureau AL Van Duivenboden” BV din Olanda, cu privire la transferul fotbalistului Nicolae Mitea; înscrisul intitulat „Memorandum” încheiat între „Gloria” Bistrița și „Intermark” Internațional BV, din Olanda cu privire la transferul fotbalistului Lucian Iulian Sânmărtean; contractele de împrumut încheiate între „Rapid” și inculpații Ioan Becali și Gheorghe Popescu privind transferul fotbalistului Florin Bratu; înscrisul intitulat „Memorandum” încheiat de „Dinamo”, reprezentată de Cristian Borcea cu firma olandeză „Pyralis” Investments BV privind transferul fotbalistului Dan Alexa și înscrisul intitulat „Memorandum” încheiat de „Dinamo”, reprezentată de Cristian Borcea cu firma olandeză „Bedrijfskundig Adviesbureau AL Van Duivenboden” BV din Olanda, privind transferul fotbalistului Adrian Mihalcea.

DOSARUL TRANSFERURILOR: Judecătorii Curții de Apel București au dat marți condamnări cu executare definitive în dosarul Transferurilor din fotbal.

Condamnările la închisoare nu sunt singurele pedepse primite în Dosarul Transferurilor. Curtea de Apel Bucureşti a pronuntat şi confiscarea unor sume importante de bani din conturile celor condamnaţi precum şi plata unor despagubiri civile către ANAF.

Cookies