Contracte şi facturi individuale pentru căldura din apartamente

de:
14 feb. 2012
0 afișări
Contracte şi facturi individuale pentru căldura din apartamente

Această măsură nu se va resimţi în facturile populaţiei, facturile nu vor fi mai mici, ci doar se vor separa cei care plătesc de rau-platnici. „Există discuţii în acest sens, să vedem ce soluţie se poate găsi că să fie pusă în practică această idee, sau dacă va putea fi aplicată”, a precizat şeful RADET, Mihai Bogdan Becheanu, pentru Ziare.com. „Dacă un om dintr-un bloc nu plăteşte căldură, însă alţi 10 o plătesc, aceştia nu vor mai fi afectaţi”, a explicat Becheanu.

El a precizat că, pentru februarie, întreţinerea în Bucureşti va fi mai mare cu 20%-30%, din cauza cheltuielilor mai mari pentru căldura, determinate de temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă. Separarea facturii la căldură pentru locuitorii Capitalei se afla încă o fază incipientă, iar Federaţia Asociaţiilor de Proprietari (FAPR) încă nu a fost anunţată de acest demers. „Nu ne-a anunţat nimeni în această privinţă”, a precizat preşedintele FAPR, Radu Opaina.

Măsura contractelor şi facturilor individuale a fost propusă încă din 2003, însă nu a reuşit să fie aprobată de autorităţi. „Soluţia care trebuia luată acum este schimbarea radicală a sistemului: conducerea, politică administrativă, sistemul din punct de vedere tehnic, scăderea preţului şi nu creşterea lui, etc.”, a completat Opaina.

În plus, această măsură ar afecta administratorii, deoarece ar determina desfiinţarea asociaţiilor de proprietari. „În actualele condiţii, nu ajută pe nimeni. Dimpotrivă, va încurca administratorii, proprietarii, se va naşte ideea şi se va dezvolta sentimentul unora de a desfiinţa asociaţiile de proprietari”, a afirmat acesta. „Această idee este criminală, de altfel, cu efecte devastatoare pe viitor pentru oameni. Se practică deja acest ‘sistem’ în multe oraşe din ţară, în special în cele mici şi e deja dezastru”, a conchis Opaina.

Cookies