Contracte noi de pază pentru cele mai mari pieţe publice din Bucureşti, date prin negociere

de:
11 mai 2016
1 Afișari
Contracte noi de pază pentru cele mai mari pieţe publice din Bucureşti, date prin negociere

Cele patru pieţe publice, aflate în administrarea Direcţiei Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4, de altfel şi printre cele mai mari din Capitală, vor fi supravegheate cu paznici noi. Contractul privind asigurarea serviciilor de pază a obiectivelor, a ordiniii şi liniştii publice şi a siguranţei bunurilor mobile şi imobile din pieţele publice ale Sectorului 4 a fost atribuit recent, însă nu prin licitaţie publică – lucru care ar fi putut conduce la obţinerea unui preţ mai bun, ci doar prin negociere, după cum se menţionează pe site-ul electronic de achiziţii publice (SEAP).

Noile contracte de pază şi protecţie vizează următoarele obiective:

– Piaţa Progresul

– Piaţa Sudului

– Piaţa Apărătorii Patriei

– Piaţa Covasna. 

Potrivit documentului, deşi au fost depuse 12 oferte privind oferirea serviciilor de pază şi protecţie în pieţele Sectorului 4, doar trei au fost considerate admisibile, iar din acestea una singură a fost desemnată câştigătoare după procedura de negociere, respectiv firma SGPI Secirity Force SRL care va încasa în următoarele 12 luni suma de peste 700.000 de lei cu TVA (156.000 euro). 

Compania de pază este obligată prin contract să asigure servicii de pază şi patrulare şi câte opt posturi permanente 24h/24h în cele patru pieţe publice de pe raza Sectorului 4. 

Conform ultimelor date disponibile la Ministerul de Finanţe, societatea SGPI Secirity Force SRL avea, la finele anului 2014, un număr de 15 salariaţi şi o cifră de afaceri de aproape 673.000 lei, mai puţin decât valoarea contractului obţinut acum de la Direcţia Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4. În aceeaşi perioadă, firma de pază a raportat un profit infim, de aproape 3.300 de lei. 

Cookies