Contracte dubioase încheiate de Poşta Română, remise DNA de către ANRMAP

de:
08 dec. 2012
0 Afișari
Contracte dubioase încheiate de Poşta Română, remise DNA de către ANRMAP

Controlul a fost iniţiat în luna august şi finalizat pe 6 decembrie, procedura de supraveghere fiind efectuată la cererea Direcţiei Naţionale de Anticorupţie (DNA), a anunţat Mircea Fechet, vicepreşedintele ANRMAP, citat de Mediafax şi preluat de rtv.net.

Potrivit vicepreşedintelui ANRMAP, primul contract verificat, în valoare de 9,7 milioane lei, viza repararea şi întreţinerea maşinilor de aplicare şi ştampilare a timbrelelor pe plic. Poşta Română nu a detaliat modul în care a fost calculat preţul estimat, iar contractul a fost atribuit fără licitaţie, respectiv prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, pe motiv că o singură firmă poate asigura aceste servicii.

În 2010, Curtea de Conturi a semnalat, în urma unui audit, atribuirea greşită a acestui contract, iar Poşta Română l-a reziliat, dar în 2011, cu puţin înainte de expirarea de drept a înţelegerii.

Al doilea contract verificat de ANRMAP, în valoare de 28,5 milioane lei, era pentru furnizarea unor aplicaţii informatice, licenţe, calculatoare şi maşini de francat şi ştampilat. Nici în acest caz nu s-a explicat modul de calcul al preţului estimat şi nu s-a organizat vreo licitaţie, cu acelaşi argument al furnizorului unic. ANRMAP arată că preţul a reprezentat o propunere a firmei cu drept de exclusivitate, Promotional Interservice.

Al treilea contract verificat de ANRMAP, cu o valoare de 1,3 milioane lei, viza întreţinerea şi repararea consumabilelor. În acest caz a fost organizată o licitaţie şi s-au prezentat doi ofertanţi, dar unul dintre ei a fost eliminat pe motiv că oferta era neconformă, iar câştigătorul, firma Promotional Interservice, nu a mai semnat contractul cu Poşta Română.

Citiţi mai multe pe rtv.net.

Cookies