Contract păgubos încheiat de şeful CE Oltenia, verificat de Min. Energiei. Raportul,trimis la DIICOT

de:
13 mai 2015
0 Afișari
Contract păgubos încheiat de şeful CE Oltenia, verificat de Min. Energiei. Raportul,trimis la DIICOT

Corpul de control al ministrului energiei a efectuat verificari asupra unui contract pagubos incheiat de Laurentiu Ciurel, director general al Complexului Energetic Oltenia, cu BVA Coal SRL, o firma de apartament din Constanta, pentru livrarea unei cantitati de 1,2 milioane tone de lignit. Raportul Corpului de Control a fost transmis Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), a anuntat miercuri ministrul energiei Andrei Gerea.

Directorul general al companiei, Laurentiu Ciurel, a semnat la sfarsitul anului trecut un contract extrem de pagubos cu o firma de apartament din Constanta, BVA Coal SRL. Pentru a semna acest contract, Complexul Energetic Oltenia a renuntat chiar sa participe la o licitatie organizata de autoritatile din Serbia pentru achizitia a doua milioane de tone de lignit, la un pret foarte bun. Afacerea cu Serbia fusese discutata chiar si la nivel de ministri, informează Hotnews.ro.

Cu toate acestea, CE Oltenia nu s-a inscris la licitatie, invocand niste motive total neserioase. In schimb, contractul banos din Serbia a fost incheiat cu un consortiu format din doua firme sarbesti si un SRL constantean infiintat cu trei saptamani inainte de licitatie. Partea cea mai stranie a povestii e ca dupa trei saptamani de la licitatie, CE Oltenia a incheiat contract de vanzare a 1,2 milioane de tone de lignit cu acel SRL, la un pret de aproape trei ori mai mic decat ar fi obtinut la licitatia din Serbia. Insa si mai grav este ca acest pret ar fi sub costurile din 2014.

Cookies