Contract de peste două miliarde de lei pentru reabilitarea blocurilor din S 3. Negoiță scumpește achiziția cu 600 de milioane față de acum trei luni

28 sept. 2021
101 Afișari
Contract de peste două miliarde de lei pentru reabilitarea blocurilor din S 3. Negoiță scumpește achiziția cu 600 de milioane față de acum trei luni
Contract de peste două miliarde de lei pentru reabilitarea blocurilor din S 3. Negoiță scumpește achiziția cu 600 de milioane față de acum trei luni. sursa foto: Primăria S3

Un contract de peste două miliarde de lei pentru reabilitarea blocurilor din S 3 a fost publicat recent în SICAP. Primarul Robert Negoiță scumpește achiziția cu 600 de milioane față de acum trei luni, după ce prețul materialelor de construcție și al energiei a crescut în ultima perioadă.

O nouă licitație pentru un contract cadru de 2,2 miliarde lei privind reabilitarea blocurilor din Sectorul 3 a fost publicat recent de Primăria Sectorului 3 în SICAP. Achiziția crește cu 600 de milioane de lei față de acum trei luni, când același contract a mai fost publicat în sistem pentru o achiziție. Totuși, în ultima perioadă costurile materialelor de construcție și ale energiei electrice au crescut serios.

Contract pentru reabilitarea blocurilor din S3 lansat pentru licitație

Primăria Sectorului 3, administrată de Robert Negoiță, a relansat recent în SICAP o achiziție cu o valoare de 2,2 miliarde lei cu privire la reabilitarea blocurilor din Sector 3, scrie economedia.ro. Conform documentelor, sunt vizate toate blocurile nereabilitate, iar contractul este împărțit în 66 de contracte subsecvente mai mici, împărțite pe diferite zone. Conform prevederilor, niciun contract nu poate fi mai mare de 24 milioane lei și vizează contractarea pentru mai multe blocuri dintr-o anumită zonă, conform anexei.

Licitația a mai fost publicată și în vară, la un preț mai mic

Inedit este faptul că această licitație cu privire la reabilitarea blocurilor a mai fost publicată în SICAP în luna iunie, însă la prețul de 1,6 miliarde lei. Mai mult, existau alte criterii de departajare a câștigătorilor licitației. Totuși, aceasta a eșuat și a fost retrasă chiar de Primăria Sectorului 3, asta după sesizări ale Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. Se pare că existau mai multe neconformități cu legea, inclusiv faptul că nu sunt specificate zonele unde va avea loc reabilitarea blocurilor.

Licitație mai scumpă cu 600 de milioane de lei pentru reabilitarea blocurilor din S3

În prezent licitația a devenit și mai scumpă, cu 600 de milioane de lei, aproape un sfert, iar desemnarea câștigătorului se face într-un mod diferit. Trebuie însă remarcat faptul că prețul materialelor de construcții și al energiei au crescut enorm în ultimele luni. Chiar și la nivel guvernamental s-a dispus o ajustare în prețurile achizițiilor publice.

Contractul cadru se numește „Lucrări de creștere a eficienței energetice a blocurilor din Sectorul 3”, și presupune anveloparea blocurilor. Aceste acțiuni trebuie să aibă drept rezultat „reducerea consumului de energie pentru încălzirea blocurilor de locuinţe, cu efecte în reducerea costurilor de întreţinere cu încălzirea, diminuarea efectelor schimbărilor climatice, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, creşterea independenţei energetice, prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic pentru încălzire, precum şi ameliorarea aspectului urbanistic al localităţilor”. Primăria Sectorului trei vrea să reducă consumul anual specific de energie pentru incălzire de sub 90 kWh/m2 arie utilă anual.

Pe lângă îmbrăcarea pereților cu material antitermice, cum ar fi polistiren, se refac rosturilor de la ferestre și alte lucrări specifice la exteriorul blocurilor. Mai mult se iau în considerare și lucrările de intervenție privind înlocuirea rețelei de distribuție a agentului termic pentru încălzire. Comenzile pe blocuri vor fi date în funcție de banii disponibili. Acesta se întinde pe următorii patru ani de la semnare.

Ce trebuie să știe locuitorii Sectorului 3

Organizarea de șantier, conform caietului de sarcini al licitației, presupune mai multe lucruri pe care cetățenii sectorului 3 trebuie să le cunoască cu celeritate.

În primul rând, trebuie să existe un panou identificare șantier-dimensiuni minim 60x90cm cu litere având o înălțime de 5cm. Apoi, pe șantier, este necesară amplasarea unor toalete ecologice. Nu în ultimul rând, constructorul are nevoie de un șopron acoperit pentru depozitare materiale de construcții, o baracă de șantier și un container metalic pentru depozitare deșeuri.

Ofertele firmelor interesante vor fi desfăcute în data de 2 noiembrie. Departajarea se face în proporție de 60% prin preț, 10% prin experiența șefilor de proiect propuși, 10% prin perioada de garanție a lucrării acordată și 20% prin metodologia propusă în abordarea proeictelor. Banii sunt asigurați din bugetul Primăriei S3.

Cookies