Contract de 23 mil. lei, atribuit prin negociere unei firme,după ce i s-a anulat oferta la licitaţie

de:
17 nov. 2015
1 afișări
Contract de 23 mil. lei, atribuit prin negociere unei firme,după ce i s-a anulat oferta la licitaţie

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei și bărbați (ANES), instituție aflată în subordinea Ministerului Muncii, a atribuit firmei Bion Advanced Support Team București, prin negociere fără anunț de participare, un contract de 23,2 milioane de lei (inclusiv TVA) pentru realizarea unui sistem IT, după ce în septembrie, într-o licitație cu același scop, i-a anulat oferta ca fiind inacceptabilă.

ANES a decis să aleagă această procedură din cauza „situației de urgență extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”, potrivit datelor www.e-licitatie.ro.

La prima licitație, inițiată în aprilie, ANES (fostul Departament pentru Egalitate de Șanse între femei și bărbați) a primit oferte din partea Bion Advanced Support Team și asocierii formate din Softline International (lider), European Funds Invest, Greensoft Iași, Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR), Euroweb Romania, Master Technology Systems și Technology Network Services.

Ofertele au fost deschise în luna iunie și anulate la mijlocul lunii septembrie, după ce autoritatea a constatat că sunt inacceptabile și/sau neconforme cu prevederile caietului de sarcini, scrie profit.ro.

„Autoritatea contactantă va iniția în cel mai scurt timp procedura de negociere cu publicarea prealabilă a unui anunț de participare în conformitate OUG 34/2006”, se arată pe www.e-licitatie.ro.

Sistemul IT care va fi furnizat de Bion Advanced Support Team va permite ANES dezvoltarea unor măsuri de prevenire și combatere a violenței domestice și traficului de persoane.

Proiectul se adresează unui grup țintă de 10.050 persoane, din care 1.000 de femei, 4.000 de victime ale violenței domestice (VD), 1.000 copii în situații de risc, 50 victime ale traficului de persoane (TP), 500 manageri/500 personal ai autorităților publice locale și centrale, 3.000 experți din cadrul structurilor publice care au responsabilități în prevenirea și combaterea VD și TP și/sau interacțiunea cu victime ale VD și TP.

Finanțarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene.

Bion Advanced Support Team și-a început activitatea în 2011 și activează în domeniul consultanței IT, fiind deținută de Șerban Stancu – 99% și Valentin Neacșu – 1%, conform datelor de la Registrul Comerțului.

Afacerile firmei au crescut cu 36,7% în 2014, la 157,2 milioane de lei, iar profitul net a urcat de peste 11 ori, la 9,1 milioane de lei.

În ultimii ani, firma a câștigat numeroase contracte cu diverse instituții ale statului. Astfel, în martie 2014, alături de Siveco Romania și Teamnet International, Bion Advanced Support Team și-a adjudecat un contract pentru optimizarea activității financiar-contabilă a Ministerului Agriculturii, contractul ridicându-se la 27,9 milioane de lei, TVA inclusă.

În iunie 2014, Casa Națională de Pensii Publice a atribuit un contract de 19,8 milioane lei (inclusiv TVA) către Bion Advanced Support Team pentru dezvoltarea unui sistem IT de administrare a documentelor și a proceselor de muncă în administrația publică, potrivit datelor disponibile www.e-licitatie.ro.

În oferta Bion Advanced, Teamnet International a fost terț susținător tehnic și financiar.

În luna mai a acestui an, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a atribuit grupului UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, un contract de 34,5 milioane de lei pentru achiziția infrastructurii hardware și software necesare implementării unui sistem IT de culegere, evaluare, analizare și raportare a datelor din Registrul Agricol Național.

Asociații UTI au fost Bion Advanced Support Team și Eguilde SRL, iar ca subcontractant pe Silurus SRL.

Un contract de 7,6 milioane de lei a fost câștigat de Bion Advanced într-o licitație organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a vizat dezvoltarea unei baze de date și a unui portal GIS, cu asigurarea echipamentelor IT și a produselor software necesare proiectului.

De asemenea, firma a mai câștigat contracte cu Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Afacerilor de Externe și Consiliul Județean Dâmbovița, conform www.e-licitatie.ro.

Mai mult pe profit.ro.

Cookies