Contract de 1 miliard de lei, scos la licitație de Sectorul 6. Este vorba despre colectarea și transportul deșeurilor timp de 10 ani

07 feb. 2022
260 Afișari
Contract de 1 miliard de lei, scos la licitație de Sectorul 6. Este vorba despre colectarea și transportul deșeurilor timp de 10 ani
Contract de 1 miliard de lei, scos la licitație de Sectorul 6. Este vorba despre colectarea și transportul deșeurilor timp de 10 ani. Sursa foto: Unsplash

Primăria Sectorului 6 pregătește scoaterea la licitație a serviciului de colectare și transportare a gunoaielor pentru următorii zece ani. Anunțul a fost făcut de primarul de sector, Ciprian Ciucu, care a adăugat că înainte de toate va avea loc o discuție consultativă cu operatorii licențiați din domeniu.

Un miliard de lei pentru adunarea și transportarea gunoaielor din Sectorul 6. Ce prevede carnetul de sarcini

Carnetul de sarcini al licitației prevede că compania câștigătoare va realiza această activitate timp de zece ani, timp în care va realiza colectarea conform normelor europene de reciclare, în patru segmente diferite: rezidual, carton și hârtie, plastic sau metal și sticlă. De asemenea, din această sumă se prevede achiziționarea de utilaje moderne care să asigure servicii corespunzătoare, potrivit G4media.

Primăria Sectorului 6 nu a mai făcut demersuri de acest gen de la finele secolului trecut, mai exact din anul 1999, adică de 23 de ani, potrivit lui Ciprian Ciucu.

Mai mult, această licitație va fi organizată cu ajutorul Băncii Mondiale și ANAP pentru a se asigura un climat transparent, procedurile și carnetul de licitație fiind verificate de cele două instituții.

Când va avea loc întâlnirea cu companiile din domeniu

Potrivit primarului Sectorului 6, va fi organizată o consultare cu toate companiile licențiate în domeniul colectării și transportului deșeurilor care sunt interesate de acest acord.

„Avem toate procedurile prealabile îndeplinite, suntem gata să demarăm procedura de atribuire, dar, cu toate acestea, am decis pentru şi mai multă transparenţă, dar şi pentru a preveni orice eventuale mici inadvertenţe încă dinaintea lansării procedurii de atribuire, să invităm companiile care operează în domeniul managementului deşeurilor să ne dea feed-back pe caietul de sarcini.”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Această întâlnire dintre reprezentanții primăriei de sector și operatorii din domeniu urmează să aibă loc miercuri, 15 februarie, începând cu ora 14:00.

Citiți și: Blănoșii din centrele ASPA își așteaptă noii stăpâni, în București. Primul târg de adopții din 2022

Cookies