Contrabandişti de ţigări, prinşi în flagrant de poliţişti

de:
02 iun. 2011
0 Afișari
Contrabandişti de ţigări, prinşi în flagrant de poliţişti

În urma unei acţiuni desfăşurate într-o piaţă din sectorul 2, cinci femei şi doi bărbaţi, care comercializau ţigări netimbrate, au fost prinşi în flagrant. Trei femei şi un bărbat aveau, într-un autoturism marca Dacia 1310 şi un autoturism Ssang Yyong, 31.600 de ţigarete de contrabandă, o altă femeie şi un bărbat aveau depozitate 14.440 de ţigarete într-un autoturism marca Renault, iar o altă tânără avea de vânzare 13.260 de ţigarete de diferite mărci. Potrivit oamenilor legii, prejuiciul total cauzat la bugetul de stat, de către cei prinşi în flagrant, joi, în timp ce comercializau ţigarete netimbrate, se ridică la 32.520

Anchetatorii au mai găsit, în autoturismul Ssang Yyong, o sabie, un cuţit şi o baionetă. Astfel, poliţiştii au întocmit dosar pentru port ilegal de armă albă.

Marfa de contrabandă a fost confiscată, iar autoturismele învinuiţilor au fost indisponibilizate. Poliţiştii au dat şi opt amenzi contravenţionale, în valoare totală de 9.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 2 pentru evaziune fiscală. Cei şapte au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 2, Secţia 8 Poliţie, sprijiniţi de Serviciul Special de Intervenţie Rapidă din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţia Locală – Sector 2, comisari din cadrul Gărzii Financiare a Municipiului Bucureşti şi inspectori din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale.

Cookies