Continuă TOALETAREA ILEGALĂ a arborilor din Parcul Drumul Taberei. Firma, AMENDATĂ de Garda de Mediu

de:
03 iun. 2015
4 Afișari
Continuă TOALETAREA ILEGALĂ a arborilor din Parcul Drumul Taberei. Firma, AMENDATĂ de Garda de Mediu

Locuitorii Sectorului 6 continuă lupta cu autoritățile și firmele contractate de administrația locală pentru modernizarea Parcului Drumul Tabrei în ceea ce privește toaletările și defrișările ilegale de pe raza sectorului, în special cele efectuate în Parcul Drumul Taberei ce a fost redeschis vineri, 29 mai, după ce a stat închis timp de mai bine de doi ani pentru a fo modernizat.

TOALETĂRI ARBORI SECTORUL 6. Membrii grupului de inițiativă Cetățean Sector 6 s-au adresat Gărzii Naționale de Mediu, după ce au cerut consilierilor locali în ședința din luna aprilie încetarea distrugerii spațiilor verzi și a toaletării barbare a arborilor și nu au primit niciun răspuns. 

CITEȘTE ȘI: Consilierii locali din Sectorul 6 față în față cu locuitorii. Ce PROBLEME GRAVE au fost ridicate

Alexandru Ciurea a postat pe grupul Cetățean Sector 6 Gărzii de Mediu din care aflăm că instituția a constatat că toaletarea unui număr de cinci plopi din partea de Vest a Parcului Drumul Taberei s-a efectuat fără Avizul de specialitate toaletare/defrișare, fapt pentru care societatea SC Pergola Grădini Decorative SRL – lider de asociare în contractul de modernizare a Parcului Drumul Taberei – a fost sancționată contravențional cu amendă.

Mai mult, comisarii Gărzii de Mediu au precizat în răspunsul oferit locuitorilor Sectorului 6 că potrivit Avizului municipalității se pot efectua lucrări de reducere a înălțimii arborilor din specia Plopus la 10-12 m numai în perioada februarie-aprilie 2015. Astfel, toaletările plopilor efectuate în luna mai încalcă flagrant prevederile legislației în vigoare.

Cum arată parcul Drumul Taberei și ce părere au locuitorii din cartier despre el. GALERIE FOTO

Concluziile verificărilor efectuate de comisarii Gărzii de Mediu în privința toaletărilor din Parcul Drumul Taberei:

– au fost executate lucrări de toaletare arbori, respectiv au fost toaletați 5 plopi și s-au redus complet coronamentul la 3 plopi cu diametre între 40-60 cm situați lângă terenurile de sport din zona de vest a parcului, plopi aflați în vegetație, cu mențiunea că 1 plop a fost redus la 6 m.

reducerea coronamentului s-a efectuat în perioada 12-13.05.2015 fără Avizul de specialitate toaletare/defrișare, fapt pentru care societatea a fost sancționată contravențional cu mendă, conform Legii nr. 24/2007, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților – republicare, cu modificările și completările ulterioare.

– lucrările au fost efectuate datorită gradului de îmbătrânire avansat, a unor elemente uscate și pentru echilibrarea plopilor în vederea evitării unor accidente prin desprinderea și ruperea crengilor.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2007, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților – Republicare, art. 12, alin. 3: „proprietarii și administratorii de spații verzi sunt obligați să asigure măsurile privind siguranța persoanelor care pot fi afectate de ruperile și desprinderile arborilor și elementelor acestora, ca urmare a gradului de îmbătrânire avansat sau a stării fitosanitare precare”, se arată în răspunsul Gărzii Naționale de Mediu.

În răspunsul Gărzii de Mediu se mai menționează că s-a emis de către Primăria Municipiului București – Direcția de Mediu, Avizul General privind lucrările de întreținere a materialului dendrologic siatuat pe spațiile verzi ce aparțin domeniului public inclusiv în parcuri. Conform Avizului se pot efectua lucrări de reducere a înălțimii arborilor din specia Plopus la 10-12 m, dar numai în perioada februarie-aprilie 2015.

f

(Click pentru a mări imaginea)

CITEȘTE ȘI: Cum a involuat Parcul Drumul Taberei din 2011 până acum – distrugerea spațiului verde. VIDEO

SC Pergola Grădini Decorative, amendată și în februarie de Garda de Mediu

„Pentru neluarea măsurilor de reducere a imisiilor de pulberi datorată activității șantierului SC Pergola Grădini Decorative SRL a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei, conform Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător”, se arată într-un răspuns al Gărzii de Mediu primit de locuitorii sectorului în luna februarie.

În același răspuns se menționează că „Activitățile de defrișare au fost realizate în baza Avizului de Specialitate nr. 4204/1165637/2013, eliberat de Primăria Municipiului București privind avizarea defrișării unui număr de 162 exemplare arbori, din care 26 exemplare uscate, 32 exemplare în declin biologic, 48 exemplare cu scorburi la rădăcină sau trunchi, arbori infectați cu ciuperci saprofile, arbori înclinați etc. Conform condițiilor Avizului Protocolului pentru plantarea în compensație, Primăria Sectorului 6 are obligația de a planta 1.000 arbori tineri cu balot de pământ.”

Primăria Sector 6 desfășoară activități de construire, respectiv de «Modernizare Arhitecturală și Peisagistică a Parcului Drumul Taberei». Lucrările se desfășoară în baza Autorizației de Construire nr. 676/19.11.2013, eliberată de Primăria Setorului 6, conform Legii nr. 50/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Lucrările de Construire se realizează de Asociarea mai multor firme, având ca lider al Asocierii pe SC Pergola Grădini Decorative SRL, conform contractului de lucrări nr. 24/17.04.2012, încheiat cu Sectorul 6 al Municipiului București.

Cookies