Continuă „războiul gunoaielor” din Sectorul 1. Romprest amenință că lasă din nou gunoaiele pe străzi

07 iun. 2021
146 Afișari
Continuă „războiul gunoaielor” din Sectorul 1. Romprest amenință că lasă din nou gunoaiele pe străzi

Romprest amenință că lasă din nou gunoaiele pe care s-a apucat să le strângă în weekend, dacă nu primește banii până marți.

Armistițiul din Sectorul 1 în privința gunoaielor se pare că nu durează mult. Romprest strânge gunoaiele, dar așteaptă banii până marți, în timp ce Clotilde Armand îi amenință cu plângeri pentru șantaj pe acționarii companiei de salubritate.

 

„Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj împotriva acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitate să fie ridicată licența acestui operator”, a scris primarul pe Facebook.

Reprezentanții firmei de salubritate spun că au de încasat restanțe vechi de un an.

„Serviciile de salubritate stradală n-au mai fost plătite decât în proporție de 10%, din iulie 2020. Ar fi trebui să le lăsăm pe stradă din iulie și până acum, să nu mai măturăm. Acele deșeuri nu le-a mai plătit deloc autoritatea contractantă”, spune, conform AlephNews, Sorin Velicu, director operațional Romprest.

Practic, conform sursei citate, Primăria Sectorului 1 mai are o zi până la termenul limită acordat de Romprest pentru plata datoriilor.

Ce se întâmplă dacă nu se ajunge la un acord

Ministrul Mediului i-a convocat luni, în jur de ora 17:00, la minister, pe Clotilde Armand, directorul Gărzii de Mediu Octavian Berbeceanu și un reprezentant Romprest.

Oficialii Romprest spun că se vor opri din presatrea serviciilor dacă facturile nu sunt achitate.

Cookies