Continuă operațiunea #CerLiber în Sectorul 2. Câți kilometri de cabluri au fost dați jos până acum, potrivit lui Radu Mihaiu

20 sept. 2021
124 Afișari
Continuă operațiunea #CerLiber în Sectorul 2. Câți kilometri de cabluri au fost dați jos până acum, potrivit lui Radu Mihaiu
Continuă operațiunea #CerLiber în Sectorul 2. Câți kilometri de cabluri au fost dați jos până acum, potrivit lui Radu Mihaiu. Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a publicat pe pagina sa de Facebook o actualizare privind operațiunea #CerLiber, prin care se dorește eliminarea cablurilor de internet și realizarea de rețele noi, subterane.

Operațiunea #CerLiber continuă în Sectorul 2. Radu Mihaiu, primarul de sector, a comunicat pe pagina sa de Facebook un nou anunț privind stadiul acestor lucrări precum și zona în care echipele de lucrători intervin în această perioadă.

Ce s-a făcut până acum și ce urmează, potrivit lui Radu Mihaiu

Continuă operațiunea #CerLiber în Sectorul 2. Câți kilometri de cabluri au fost dați jos până acum, potrivit lui Radu Mihaiu. Sursa foto: Facebook

Primarul Sectorului 2 a inclus în postarea sa și o hartă ce prezintă situația cablurilor atârnate pe stâlpi. În cadrul acesteia, zonele marcate cu galben sunt zone în care cablurile deja sunt aflate în subteran, zonele verzi sunt zonele unde s-a intervenit anul acesta și unde au fost mutate cablurile în subteran, iar cu roșu sunt marcate zonele unde au fost făcute traseele de canalizație pentru cabluri, însă nu au fost încă tăiate cablurile de pe stâlpi.

„Operațiunea #CerLiber – ce s-a făcut, ce facem și ce urmează.

Traseele cu galben sunt zone unde s-a trecut de ceva timp în subteran. Verde e tot ce am făcut anul acesta. Roșu e pentru traseele care au canalizație făcută, dar încă nu sunt tăiate cablurile de pe stâlpi – ținta pentru perioada imediat următoare.”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

În ce zonă se lucrează în prezent

Echipele primăriei Sectorului 2 și ale NetCity intervin în aceste zile în zona din centrul Capitalei delimitată de străzile Orzari, Delea și Agricultori. În acest sens, edilul a explicat că este nevoie și de realizarea unor rețele noi subterane bineînțeles, nu doar de eliminarea cablurilor de pe stâlpi. Astfel, se dorește prioritizarea zonei dintre Calea Moșilor și Magheru.

Până acum, actuala conducere a eliminat nu mai puțin de 130 de kilometri de cabluri de pe stâlpii din Sectorul 2, potrivit lui Radu Mihaiu.

„Acum se lucrează intensiv pe zona de centru Orzari-Delea-Agricultori. După cum se vede pe hartă, pentru a elibera total stâlpii din oraș nu e suficient să tăiem, trebuie și să facem rețele noi subterane. Am vorbit cu cei de la NetCity să prioritizeze traseele subterane și pe ultima insulă rămasă neabordată dintre Calea Moșilor și Magheru. În 2022 vrem să vedem cerul liber în zona centrală, așa cum e normal într-o capitală europeană.
Trasee date jos anul acesta: 130 km.”, a mai scris Radu Mihaiu pe Facebook.

Cookies