Continua exproprierile de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan: Am alocat 23 de milioane de lei pentru tronsonul Valea Oltului – Mărăcineni

19 iul. 2022
465 Afișari
Continua exproprierile de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan: Am alocat 23 de milioane de lei pentru tronsonul Valea Oltului – Mărăcineni
Continua exproprierile de pe Prelungirea Ghencea. Nicușor Dan: Am alocat 23 de milioane de lei pentru tronsonul Valea Oltului – Mărăcineni | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat că vor fi continuate exproprierile ce sunt necesare pentru realizarea obiectivului de investiții Prelungirea Ghencea.

Continua exproprierile pentru realizarea obiectivului de investiții Prelungirea Ghencea

Pentru a se putea duce la bun sfârșit obiectivul de investiții Prelungirea Ghencea primarul Nicușor Dan a anunțat că se vor continua exproprierile. În vederea acestora a fost alocată suma de 23 de milioane de lei.

Urmează să fie făcute exproprierile pe tronsonul cuprins între strada Valea Oltului și strada Mărăcineni.

Din suma totală ce a fost alocată pentru exproprieri:

  • 13 milioane de lei au fost obținute din creditul făcut la BRD,
  • 10 milioane de lei sunt de la bugetul local.

Banii ce au fost alocați de către Primăria Municipiului București urmează să fie consemnați în conturi cu afecțiune specială. După ce termenul legal de 45 de zile va expira, Nicușor Dan a anunțat că va emite dispoziția în ceea ce privește decizia de expropriere.

În luna august, vor începe demolările pe tronsonul Strada Râul Doamnei – Strada Valea Oltului

Nicușor Dan a făcut referire și la exproprierile de pe tronsonul strada Râul Doamnei – strada Valea Oltului. Iată ce a declarat edilul Capitalei despre acestea:

În ceea ce privește exproprierile pe tronsonul Strada Râul Doamnei – Strada Valea Oltului, reamintesc că banii au fost consemnați la sfârșitul lunii iunie. Pe acest tronson, demolările vor începe în luna august, când expiră cele 45 de zile pentru confirmarea primirii notificărilor.

În cazul acestor exproprieri a fost alocată suma de 31,5 milioane de lei, dintre care 22 de milioane de lei din creditul BRD, iar restul de 9,5 milioane de lei din bugetul local al Primăriei Capitalei.

Lucrările la Prelungirea Ghencea au fost reluate la finalul anului trecut, în luna noiembrie, după ce a fost făcută o pauză de câteva luni. Proiectul de investiții a fost demarat inițial în luna septembrie a anului 2019. Valoarea ce a fost estimată pentru realizarea lucrărilor era la vremea respectivă de 345,5 milioane de lei fără TVA.

Cookies