Continuă demolarea magazinelor de la metrou. Joi, sunt „luate la ochi” cele din stația Pipera

08 apr. 2021
164 Afișari
Continuă demolarea magazinelor de la metrou. Joi, sunt „luate la ochi” cele din stația Pipera

Administrațiile locale continuă demolarea magazinelor de la metrou. Joi, sunt „luate la ochi” cele din stația de metrou Pipera.

Joi, sunt „luate la ochi” cele din stația Pipera

Încă de miercuri a început operațiunea de demolare a spațiilor comerciale amplasate ilegal, la stația de metrou Ștefan cel Mare din București, unde s-a iscat un scandal între Metrorex și proprietarii de chioșcuri, dar și reprezentanții sindicatului.

Joi dimineață, la stația de metrou Pipera, încă de la primele ore ale dimineții s-au adunat aproximativ 30 de angajați ai magazinelor și sindicaliști de la metrou. Ei sunt nemulțumiți de faptul că le vor fi demolate chioșcurile și îi așteaptă pe angajații primării care vor veni să facă asta, potrivit Digi24.

Acțiunea de joi vizează cinci magazine.

Polițiștii și jandarmii sunt prezenți la fața locului, pentru a se asigura că situația nu va escalada.

Astfel de acțiuni vor avea loc în toate stațiile de metrou din București unde sunt magazine care funcționează cu încălcarea legii.

Continuă demolarea magazinelor de la metrou

Termenul acordat de Metrorex pentru evacuarea spaţiilor a expirat la data de 2 aprilie.

„Contractul de asociere în participaţiune dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent. De asemenea, pentru spaţiile comerciale nu au fost identificate autorizaţii de construire emise”, au transmis reprezentanţii Metrorex.

Într-un comunicat remis în data de 25 martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

În replică, reprezentanţii Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei în vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a subliniat, la rândul său, că, în condiţiile în care acele chioşcuri nu vor fi ridicate până la data limită, „se va restabili legea”.

Cookies