Continuă criza gunoiului în Sectorul 1. Clotilde Armand i-a făcut plângere penală directorului Romprest

19 iul. 2021
144 Afișari
Continuă criza gunoiului în Sectorul 1. Clotilde Armand i-a făcut plângere penală directorului Romprest
Clotilde Armand i-a făcut plângere penală directorului Romprest

Clotilde Armand i-a făcut plângere penală directorului Romprest în ciza gunoiului din Sectorul 1. Primarul îl acuză pe directorul general adjunct Romprest, Bogdan Adimi, de abuz în serviciu pentru că operatorul de salubritate a redus frecvența ridicării coșurilor stradale de gunoi.

Clotilde Armand i-a făcut plângere penală directorului Romprest. Primarul Sectorului 1 îl acuză la DNA pe Bogdan Adimi,conform surselor G4media, că a luat în mod abuziv decizia de a reduce frecvența colectării coșurilor de gunoi stradale la doar o dată pe săptămână. Ca urmare a acestei decizii, coșurile stradale din Sectorul 1 sunt pline aproape tot timpul.

Conform plângerii lui Clotilde Armand la DNA Bogdan-Marian Adimi a încălcat o serie de prevederi legale în momentul dispunerii suspendării sau limitării serviciului de colectare a deșeurilor municipale. Edilul precizează că decizia a fost luată în vederea șantajării autorității publice, pentru ca aceasta să achite tarifele stabilite în mod discreționar și ilegal de către operatorul de salubrizare, ignorându-se sănătatea cetățenilor, care este pusă în pericol.

Clotilde Armand i-a făcut plângere penală directorului Romprest

Criza gunoiului din Sectorul 1 a cunoscut această nouă etapă începând cu data de 1 iulie. Atunci, operatorul de salubritate Romprest a redus frecvenţa colectării pubelelor stradale la doar o dată pe săptămână.

Bogdan Adimi şi Răzvan Luca Ghenoiu, directorii companiei, susţineau într-o notificare trimisă Primăriei Sectorului 1, că Romprest are dreptul să reducă frecvenţa “dacă sumele datorate nu au fost achitate de autoritatea contractantă în termen de 45 de zile de la primirea facturii”.

Conform acestora, Primăria Sectorului 1 le datora la data de 15 iunie 2021 suma de aproape 120 de milioane de lei, adică peste 24 de milioane de euro, pentru serviciile prestate în perioada iulie 2020 – martie 2021.

Suma este contesată însă de primărie care susţine că facturile reflectă servicii umflate şi neprestate.

În replică, Poliţia locală a Sectorului 1 a transmis Romprest că, potrivit contractului, are dreptul să limiteze activitatea de salubrizare, “cu excepţia serciviului colectare deşeuri municipale”.

Primăria Sectorului 1 a pierdut joi tecută, în primă instanță, un proces cu compania de salubrizare Romprest. Edilul Clotilde Armand anunță că va face recurs la această decizie. Se pare că procesul a fost intentat de primărie, însă pe vremea când la cârma Sectorului 1 se afla fostul primar PSD, Dan Tudorache.

Cookies