SMART CITY

Contestaţia lui Victor Ponta la decizia de plagiat, RESPINSĂ de CNATDCU

Contestaţia lui Victor Ponta la decizia din 30 iunie a fost respinsă de comisia de specialitate, care a menţinut verdictul de plagiat şi recomandarea de retragere a titlului de doctor în drept, iar membrii Consiliului General al CNATCU au început să voteze pentru o decizie finală, care ar putea fi anunţată cel mai târziu miercuri.

Astăzi și mâine se votează raportul de respingere a contestației, cu alte cuvinte menținerea verdictului de plagiat și retragerea titlului de doctor. Consiliul General al CNATDCU votează raportul Comisiei de experți care a analizat contestația depusă de domnul Victor Ponta. Raportul respinge contestația și menține verdictul de plagiat în cazul lui Victor Ponta, respectiv menține recomandarea de retragere a titlului de doctor în acest caz„, a declarat purtătorul de cuvânt al Minsterului Educaţiei, Mirabela Amarandei, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, îi va retrage lui Victor Ponta titlul de doctor în științe juridice, obținut în 2002, potrivit declarațiilor sale publice.

Poziția în care se află d-l Ponta este clar una extrem de dificilă, nu numai în ce privește percepția publică, ci și din punct de vedere juridic, pentru că au existat anumite avantaje pe care le-a avut în urma obținerii titlului de doctor.„, a declarat ministrul Educaţiei într-un interviu acordat Revistei 22. 

La 18 iunie 2012, ediţia online a revistei Nature a publicat ştirea că Victor Ponta, „prim-ministrul României, a fost acuzat că ar fi copiat secţiuni mari ale tezei sale de doctorat în drept din 2003 din publicaţii anterioare, fără să pună referinţe exacte.

O prima decizie a CNATDCU a fost dată pe 29 iunie 2012, în care membrii comisiei susţineau că Victor Ponta a plagiat 85 de pagini cuvânt cu cuvânt.

De altfel pe 17 iulie 2012, Comisia de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti a decis în unanimitate că este vorba de plagiat. Mai mult, potrivit comisiei, acesta a plagiat intenţionat, găsindu-se pasaje copiate în 115 pagini din cele 297 . Singura comisie care l-a absolvit de vină a fost Consiliul Naţional de Etică, care e decis în data de 18 iulie 2012 că Ponta nu a plagiat.

Victor Ponta a obținut titlul de doctor în științe juridice în 2002, lucrarea fiindu-i coordonată de premierul de la acea vreme, Adrian Năstase.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button