Contesa însângerată/ The Countess

de:
21 oct. 2010
2 Afișari
Contesa însângerată/ The Countess

„Contesa” spune povestea Contesei Sângeroase, aşa cum era supranumită Contesa Elisabeta de Bathory (Julie Delpy ), un celebru personaj al Ungariei de la începutul secolului al XVII-lea.
Contesa Erzebet Báthory, considerată cea mai puternică şi frumoasă femeie din ţară, întâlneşte la un moment dat un bărbat mult mai tânăr, de care se amorezează. István (Daniel Brühl) e obligat, însă, de tatăl său contele Thurzó (William Hurt) să rupă relaţia cu Erzsebet şi pune la cale un plan împotriva acesteia.

Erszebet crede că a fost părăsită din cauza diferenţei de varstă, şi, orbită de dor şi de tristete, cade pradă iluziei că sângele de fecioară o va păstra veşnic tânără şi frumoasă. Începe să aducă o muţime de tinere la castel, cărora le foloseşte sângele. Devine tot mai obsedată, însă, în cele din urmă, îşi dă seama că a fost victima unei conspiraţii politice şi că tatal iubitului ei a scos-o din scenă, şi nici măcar ajutorul confidentei sale, vrăjitoarea Anna Darvulia (Anamaria Marinca), nu o mai poate salva.

Distribuţie: Julie Delpy, Anamaria Marinca, William Hurt, Daniel Brühl
Regia: Julie Delpy
Scenariu: Julie Delpy
Gen:  Drama, Istoric, Thriller
Rating: I.M.-18
Producator: Social Capital
Durata: 98 min

Cookies