Contesa de Bichon, o cășelușă adorabilă găsită în apropiere de Șoseaua Alexandriei. „Este cuminte și pare bătrâioară”

23 iun. 2024
15473 afișări
Contesa de Bichon, o cășelușă adorabilă găsită în apropiere de Șoseaua Alexandriei. „Este cuminte și pare bătrâioară”
Contesa de Bichon, o cășelușă adorabilă găsită în apropiere de Șoseaua Alexandriei. „Este cuminte și pare bătrâioară” | Sursa foto: Câini pierduți - București/Facebook

O cățelușă Bichon a fost găsită în apropiere de Șoseaua Alexandriei din București. Această este foarte cuminte, pare bătrână și probabil este căutată de stăpâni.

O cățelușă Bichon a fost găsită prin București

Cel mai adorabil cățel din rasa Bichon s-a rătăcit prin București, iar o bucureșteancă l-a luat acasă, până va apărea stăpânul. Este vorba despre o cățelușă care a ajuns, cumva, departe de stăpânii săi. O femeie a publicat poze cu aceasta, dar și câteva informații pe grupul de Facebook „Câini pierduți – București”.

Bucureșteanca menționează locul în care a găsit-o pe mica blănoasă zonărind. Conform spuselor femeii, cățelușa a fost găsită pe Strada Drăganului, foarte aproape de Șoseaua Alexandriei din Capitală.

În postare, autoarea mai menționează alte câteva detalii care ar putea fi utile. Este precizat faptul că animăluțul este cuminte, ascultător și pare bătrână. Iată mai jos întregul text:

Cățelușă găsită în Șoseaua Alexandriei, Strada Drăganului. Este cuminte și ascultătoare. Pare bătrână.

Dacă recunoașteți cățelușa, puteți lua legătura cu femeia care a găsit-o, AICI.

Ce putem face dacă găsim un cățel care pare pierdut

Dacă găsim un câine care pare pierdut, îl putem duce la un veterinar pentru a fi verificat microcipul. Procedura este gratuită, iar în cazul în care microcipul există, medicul veterinar poate afla datele stăpânului și îl poate contacta.

Despre rasa de câini Bichon

Bichonul este reprezentantul uneia dintre cele mai vechi rase de câini de companie. Dovezile acestui fapt s-au găsit în Egipt și în Grecia și ele datează încă din epoca faraonilor. În mormântul lui Ramses al II-lea s-au găsit statuete ce reprezentau această rasă.

Astfel, în ciuda numelui, bichonul maltez nu își are originea în Malta sau cel puțin nu au existat dovezi clare în această direcție, însă se știe că numele său provine de la cuvântul semitic „màlat”, care înseamnă „port”, și este rădăcina multor denumiri de locuri din spațiul mediteranean. Mai târziu, rasa a fost importata în Marea Britanie, în timpul lui Henric al VIII-lea, ajungând, astfel, o rasă adorată mai ales de regi, nobili și aristocrați.

Vezi articolul întreg AICI.

Citește și:

Cookies